Новак Джокович отново показа класата си, като се класира за

...
Новак Джокович отново показа класата си, като се класира за
Коментари Харесай

Джокович оцеля в Рим и е на полуфинал

Новак Джокович още веднъж сподели класата си, като се класира за полуфиналите на шампионата по тенис от сериите „ Мастърс “ в Рим, като победи Хуан Мартин Дел Потро с 4:6, 7:6, 6:4 в извънредно оспорван и под напрежение мач.

Сърбинът избави на два пъти мачбол във втория сет против аржентинеца, откакто губеше в тайбрека с 4:6 т. Последваха обаче 4 следващи точки за водача в ранглистата и триумф в сета. Преди това Джокович стигна до пробив в средата и поведе с 4:2, а при 5:3 аржентинецът избави сетбол. После Дел Потро върна пробива и по този начин се стигна до тайбрека.

В третия сет страстите превзеха Джокович, който счупи ракетата си, откакто загуби едно разиграване. Все отново той продължи да управлява мача и стигна до успеха. В спор за място на финала той ще играе с различен аржентинец - Диего Шварцман. В другия полуфинал се срещат Стефанос Циципас (Гърция) и испанецът Рафаел Надал.

При дамите на полуфиналите ще играят Кики Бертенс от Холандия с британката Джоана Конта и гъркиня Мария Сакари, която отстрани Кристина Младенович (Франция) с 6:7, 6:3, 6:0, против Каролина Плишкова от Чехия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР