Близо 180 души са загинали в резултат на нападението на

...
Близо 180 души са загинали в резултат на нападението на
Коментари Харесай

Близо 180 са загиналите, 800 - ранените в новата офанзива на Хафтар в Либия

Близо 180 души са починали вследствие на нападението на бунтовническия пълководец Халифа Хафтар против либийската столица Триполи, съобщи в. " Гардиън ".

Ранените са най-малко 800 души. Преди две седмици Хафтар, който управлява Източна Либия, стартира атака против столицата, където ръководи приетото от Организация на обединените нации държавно управление.

Поне четирима цивилни са починали единствено при снощната бомбардировка над Триполи. " Ужасна нощ на безсистемно обстрелване на жилищни региони. В името на 3 млн. души в региона на Триполи тези набези би трябвало да спрат незабавно, " написа Гасан Саламе, специфичният делегат на Организация на обединените нации за Либия, в профила си в " Туитър ".

Премиерът на интернационално приетото либийско държавно управление на националното единодушие (ПНС) Файез ел Сарадж упрекна маршал Халифа Хафтар, чиито войски настъпват към Триполи, във военни закононарушения след обстрела, съобщи Франс прес. " Ще представим на следващия ден всички документи в Международния углавен съд (МНС) за военни закононарушения и закононарушения против човечеството ", сподели Сарадж. Той назова Хафтар " военнопрестъпник ".

Либийската национална войска (ЛНА) на Хафтар отхвърли да е направила този обстрел и упрекна за него " терористични милиции, които управляват столицата и изстрелват необмислено ракети " Град " и артилерийски снаряди ".

От началото на 4 април на настъплението на войските на маршал Хафтар към Триполи в боевете са убити минимум 174 души по данни на Световната здравна организация. Според ръководителя на администрацията на Триполи Абдел Рауф Бей ал Мал, представен от ТАСС, са починали минимум 496 индивида, а 24 000 са били принудени да изоставен домовете си.

Фотогалерия: Битката за Бенгази >

В момента в Либия има две държавни управления - интернационално приетото ПНС на Сарадж и основаното в източната част на страната държавно управление на Абдала Абдуррахман ат Тани, което има собствен парламент и се поддържа от ЛНА на Хафтар. Вчера прокурорката на МНС Фату Бенсуда даде да се разбере, че няма да се поколебае да включи Либия в следствията си на военни закононарушения и закононарушения против човечеството. " Никой не трябва да се съмнява в решителността ми по този въпрос ", акцентира тя.

Признатото от Организация на обединените нации държавно управление в това време също така заяви, че се готви да стартира контраатака против Либийската национална войска (ЛНА) на Хафтар в опит да завладее Бенгази.

Новата атака отсрочи мирна конференция на Организация на обединените нации, която трябваше да се състои на 14 и 15 април в град Гадамис, близо до границата с Алжир и Тунис.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР