• Задвижването e:HEV осигурява изключителна икономичност и незабавна реакция • Високите нива

...
•	Задвижването e:HEV осигурява изключителна икономичност и незабавна реакция •	Високите нива
Коментари Харесай

НОВИЯТ CIVIC – ПРОЕКТИРАН ЗА ДИНАМИКА

• Задвижването e:HEV обезпечава изключителна изгодност и незабавна реакция
• Високите равнища на здравина на каросерията усилват стабилността и динамичното държание
• Кормилното ръководство и окачването са конфигурирани, с цел да балансират задоволството и комфорта при шофиране
• Предлаганият единствено като хибрид Civic е последното попълнение в изцяло електрифицираната гама от водещи модели на Honda
• Разход от едвам 4,7 л/100 км по Световния съгласуван стандарт (WLTP) и нездравословни излъчвания от CO2 от едвам 108 г/км

Новата генерация на модела беше проектирана по този начин, че да сме сигурни, че нейните хибридно задвижване (e:HEV - hybrid electric vehicle), кормилна система и окачване обезпечават забележителни равнища на динамичност и бърза реакция, които са били постоянно основни за Civic. Резултатът е автомобил, който съчетава вълнуващото чувство зад кормилото с изключителни изгодност и ниски равнища на нездравословните излъчвания.

Продажбите на единадесетото потомство на Civic ще стартират до края на тази година. То е следващият водещ модел, който Honda електрифицира директно, откакто това се случи със CR-V, Honda e, Jazz, Jazz Crosstar и HR-V. Автомобилът ще е оборудван с осъвремененото последно издание на спечелилата редица влиятелни награди хибридна система e:HEV. Тя комбинира литиево-йонни акумулатори и два компактни електромотора с новоразработения 2,0-литров бензинов силов елемент по цикъл на Аткинсън. Двигателят с вътрешно горене реализира най-хубавата в сектора, равносилна на 41%, топлинна успеваемост. Отличава се с усъвършенствано за по-бързо и икономично изгаряне непосредствено впръскване и висок начален въртящ миг. Добавени са и редица технологии като катализатор, деен при ниска температура, както и изменен дизайн на всмукателния колектор, който способства за намаляването на разхода на гориво, само че в същото време усъвършенства характерната мощ.
Резултатът от всички тези софтуерни усъвършенствания са данните за разход и нездравословни излъчвания от въглероден диоксид в смесен цикъл на придвижване по Световния съгласуван стандарт WLTP – надлежно 4,7 л/100 км и 108 г/км.
Стойностите от 135 кВт и макс. мощ и 315 Нм макс. въртящ миг постановат изцяло новия Civic като извънредно атрактивен за водачите автомобил в C-сегмента.



Върховите успеваемост и ръководство на силата са реализирани с използването на новаторски технологии като обновената версия на интелигентния захранващ блок на Honda (IPU), който е с 23 мм по-тънък и с 1 кг по-лек по отношение на предходното си издание, само че е с най-високия в гамата брой на клетките – 72. Разположен е под задните седалки и тази му позиция разрешава повече вътрешно пространство в купето.

Монтираният под капака нов блок за ръководство на зареждането (Power Control Unit - PCU) обезпечава по-бързо зареждане и разреждане на електричеството, допринасяйки за в допълнение 12-процентно нарастване на мощността по отношение на предходните издания на хибридната система e:HEV. Повишението на дебита на мощ, както и на потенциала на блока за ръководство на зареждането дава опция на електрическия режим да поеме по-голямо натоварване. Новото му високоволтово алуминиево окабеляване е с 40% по-ниска маса по отношение на стандартното медно.

Превключването сред електрическо задвижване, хибридно и такова с мотор с вътрешно горене става незабелязано. Шофьорът има опция да избира сред четири режима на ръководство – Eco, Normal, Sport и новия с самостоятелни настройки.

Завладяващата еластичност на пътното държание е допълнена от извънреден финес във всяко отношение и елиминирането на нежелателните звуци и трептения. Допълнителен балансиращ вал и колянов вал с висока неотстъпчивост обезпечават гладко ръководство, до момента в който шумовете от мотора са понижени благодарение на по-добрата изолираност на всмукателния колектор и на капака на силовия елемент. Умното приложение на системата за деен надзор на шума също способства за тишината в купето, до момента в който тази за ръководство на звука залага на спортните нотки в гласа на мотора с вътрешно горене.

Изключителната задвижваща система е допълнена от отлична структура на шасито. Civic e:HEV беше създаден с голямо внимание във връзка с реакцията и от страна на кормилото, повишаваща чувството за връзката сред водача и автомобила. Подобрената непоклатимост даже по неравни пътища е реализирана с помощта на удължената по отношение на предходното потомство на модела с 35 мм колесна база и по-широката с 18 мм задна диря.

За да се ускори наслаждение от шофирането, е открита нова логичност на контрола при ръководство по лъкатушни пътища, която подсигурява, че действието на мотора с вътрешно горене е интензивно при придвижване по траектория с доста завои. Това обезпечава неотложно ускоряване и същинско чувство за динамичност. На автомагистрала спомагателният въртящ миг и електрическото задвижване подсигуряват бързо изпреварване с висока скорост, само че и с ниско равнище на шума за умерено пътешестване на дълги дистанции.

„ Това е най-новото потомство на водещата ни в сектора технология e:HEV, която сама по себе си е кулминационна точка на над 20-годишния ни опит в създаването на хибридни системи “, показа Томоюки Ямагами, основен началник на плана Civic e:HEV. „ Създадохме занимателен и извънредно вълнуващ хибрид “, е неговото умозаключение.

*Източник: www.honda.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР