• RZ 450e е първият модел на LEXUS със специално изградена

...
•	RZ 450e е първият модел на LEXUS със специално изградена
Коментари Харесай

ИЗЦЯЛО ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯТ LEXUS RZ СПЕЧЕЛИ НАГРАДАТА “ЗЕЛЕН АВТОМОБИЛ НА ГОДИНАТА” ВЪВ ФРАНЦИЯ

• RZ 450e е първият модел на LEXUS със особено построена архитектура за чисто електрическо задвижване
• Списание Auto Moto разгласи модела за най-хубавия „ декарбонизиран “ автомобил на годината

Кросоувърът Lexus RZ 450e завоюва златната премия за „ Зелен автомобил на годината “ на Grand Prix Auto Moto 2023 във Франция. Журито, включващо публицистичния екип на водещото списание Auto Moto, разгласи RZ за най-хубавия „ декарбонизиран “ автомобил на годината. Критериите за оценяване включват разноски за покупка и употреба, деловитост и наслаждение от шофирането. Трофеят бе връчен на Мартин Мило, началник на маркетинговия отдел на Lexus Франция, на гала в Париж през октомври.

RZ 450e е първият модел на Lexus, особено създаден като напълно електромобил. Неговата цел е да обезпечи освен шофиране без нездравословни излъчвания, само че и потребление на цялостния капацитет на електрическите коли, създаващ ново чувство на преживяването при шофиране, и в същото време с това правилен на философията на Lexus Electrified.

RZ е също и първият модел, който употребява компактното електрическо задвижване на всеки мост на Lexus e-Axle. Агрегатите са позиционирани начело и откъм гърба и работят в комбиниране с новата умна система за задвижване на четирите колела DIRECT4. Тази изключителна технология на Lexus автоматизирано контролира разпределението на задвижващата мощ сред предния и задния мост в отговор на изискванията на шофиране, което от своя страна понижава и разхода на сила.

В допълнение към преимуществата на DIRECT4, специфичната платформа за електрическо задвижване на RZ предлага отлична маневреност и дружелюбно ръководство, с помощта на изключителната издръжливост, невисок център на тежестта и дълго междуосие. Мощната литиево-йонна батерия е интегрирана в каросерията и се намира под пода сред предния и задния мост.

Изцяло електрическото задвижване на RZ и специфичната платформа дават опцията и за повече независимост в стилистиката.

Автомобилът се откроява от останалите със своя характерен външен дизайн, а интериорът е чисто и отворено пространство, по едно и също време семпло и първокласно, изразяващо гостоприемството на Lexus Omotenashi и занаятчийското майсторство на Takumi.

*Източник: www.lexus.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР