• Отчайваща продоволствена несигурност и опасност от гладна смърт в Газа • Евродепутатите

...
•	Отчайваща продоволствена несигурност и опасност от гладна смърт в Газа
•	Евродепутатите
Коментари Харесай

Европейският парламент призовава Израел да отвори всички пропускателните пунктове към Газа за хуманитарна помощ

• Отчайваща продоволствена неустановеност и заплаха от гладна гибел в Газа

• Евродепутатите приканват Израел да отвори пропускателните пунктове Рафах, Керем Шалом, Карми и Ерез

• Всички страни би трябвало неотложно да прекратят нападенията против филантропични конвои и цивилни лица, търсещи помощ

• Искане за без значение интернационално следствие на офанзивите

Евродепутатите са надълбоко обезпокоени от пагубното филантропично състояние в Газа, в това число непосредствената опасност от апетит.

В резолюция, призната с 372 гласа „ за ", 44 „ срещу " и 120 „ въздържал се ", членовете на Екологичен потенциал приканват Израел неотложно да позволи и улесни цялостното снабдяване на помощ в Газа през всички съществуващи пропускателни пунктове и акцентират незабавната нужда от бърз, безвреден и безконтролен достъп на организациите за филантропична помощ. Те повтарят апела си за неотложно и непрекъснато преустановяване на огъня, с цел да се преодолее надвисналата заплаха от всеобщ апетит в Газа, и за неотложно и абсолютно освобождение на всички заложници. Международният комитет на Червения кръст би трябвало да получи неотложен достъп до всички израелски заложници, държани в Газа, с цел да им даде нужните медицински грижи.

Разпределението на земята би трябвало да бъде приоритет

Парламентът приветства основаването на морски кулоар за филантропична помощ за Газа, само че акцентира, би трябвало да се даде преимущество на доставките по суша. Като показват разпространяването на заболявания и доказаните смъртни случаи на деца заради недохранване и дехидратация, евродепутатите приканват израелските управляващи да отворят пропускателните пунктове Рафах, Керем Шалом, Карми и Ерез. Те също по този начин признават незаменимата роля на Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци (UNRWA) в района.

Спиране на нападенията против филантропични конвои

Членовете на Екологичен потенциал уверено осъждат възпрепятстването на доставките на филантропична помощ, в това число грабежите от страна на Хамас на конвои с помощ. Решително осъждат многократните набези против филантропични конвои, както и многократните набези против цивилни лица, търсещи помощ, и против филантропични и медицински уреди и служащи. Те осъждат пагубното им влияние върху цивилното население в Газа, изключително върху децата, и приканват всички страни да прекратят неотложно тези набези и изискват без значение интернационално следствие.

Парламентът осъжда насилието на екстремистките заселници

Парламентът уверено осъжда увеличението на насилието от страна на екстремистки заселници и нападенията на израелските въоръжени сили против палестинците на Западния бряг - набези, при които към този момент са убити стотици и са ранени хиляди палестински жители. Членовете на Екологичен потенциал изрично осъждат ускореното противозаконното заселване на палестинска земя, което съставлява нарушаване на интернационалното право, и са надълбоко загрижени за риска от изостряне на спора, по-специално в Ливан.

Няма изгледи за мир, сигурност и непоклатимост с Хамас

Членовете на Екологичен потенциал предизвестяват, че не може да има изгледи за мир, сигурност, непоклатимост и разцвет за Газа или за палестинско-израелско помиряване, до момента в който Хамас и други терористични групировки играят каквато и да е била роля в Ивицата Газа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР