​​Регулаторите на ЕС се споразумяха за важни правила, които ще

...
​​Регулаторите на ЕС се споразумяха за важни правила, които ще
Коментари Харесай

ЕС постигна съгласие относно правилата за „концертна икономика“ за насърчаване на правата на работниците

​​Регулаторите на Европейски Съюз се споразумяха за значими правила, които ще принудят фирмите за шерване на транспорти и доставки, като Uber и Deliveroo, да подобрят изискванията на претовареност за служащите в техните платформи.

Правилата излагат пет критерия, от които платформите за икономична стопанска система би трябвало да дават отговор на най-малко два. Ако да вземем за пример компания дефинира работното време и заплащането на служащия, тогава това лице би трябвало да се третира като чиновник, споделиха законодателите в сряда.

Николас Шмит, комисарят на Европейски Съюз по заетостта и обществените права, в сряда приветства съглашението като „ историческо достижение “. Сделката следва години на полемики в Брюксел за възстановяване на обществените и трудови условия за работещите в гигантската стопанска система.

„ Новите правила, които договорихме, подсигуряват, че работещите в платформата, като водачи и ездачи, получават обществените и трудовите права, на които имат право, без да се жертва гъвкавостта на бизнес модела на платформата “, сподели Шмит.

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР