​Ние класифицираме ​Русия като проблем​,​ но не знаем какво е

...
​Ние класифицираме ​Русия като проблем​,​ но не знаем какво е
Коментари Харесай

ЕС вижда Русия като проблем, но не знае как да се справи с него

Ние класифицираме ​Русия като проблем​,​ само че не знаем какво е решението на този проблем​ . ​​Отношенията сред Русия и Европейски Съюз би трябвало да бъдат обсъждани от позиция на намесата на Русия в страните членки.​ ​ В момента всички европейски страни разпознават Русия като недобра страна и проблем​, ​с ко​й​то би трябвало да се справ​ят .​ Това стана ясно от думите на Кадри Лийк, от Европейския съвет за външна политика (EСВП), която показа отчет " Одит на силата в връзките сред Европейски Съюз - Русия ", съобщи кореспондент на .
​В него авторката преглежда какви промени са настъпили в връзките сред Европейски Съюз и Русия през последните 10 години и какви са те сега. Използвайки мрежата си от 28 национални откриватели, ЕСВП изследва по какъв начин другите страни в Европа виждат личните си връзки с Русия, както и тези на ЕС; по какъв начин възприемат съветската интервенция във вътрешните си каузи и какво може да бъде направено за една по-устойчива Европа.​

Има забележителен консенсус във връзка с европейските политики, свързани с Русия. Има редица наказания, които се поддържат от множеството страни в Европа. Хората са наясно обаче, че глобите работят в границите на някакви ограничавания. По-голямата ча​ст​ от запитаните считат, ​че глобите могат да се отстранен едвам след спазването на ​М​инското съглашение (споразумението за Украйна - бел. ред.). Голяма част от страните са възприели ​санкциите и работят по тяхното реализиране.


Ако разгледате на по-дълбоко равнище е състоянието​ в Европейски Съюз,​ няма разделяне на два лагера, а има доста разнообразни отзиви, които ​обаче ​не са почнали да кристализират ясно​, разяснява Кадри Лийк.​ Русия желае да ​се ​върне към сфери на въздействие . ​Тя се нарежда на другия полюс на ​Е​вропейския съюз, тъй като Европейски Съюз влага доста в демократичния ред, защото е покровител на този ред .
Обратно на упованията на Русия, Европейски Съюз не се срина . Русия върви бавно​ към превръщане в посока Европа ​, излиза наяве още от отчета.​ Намесата на Русия във вътрешните работи на Европа​ е обвързвана с​ ерозира​нето на​ демократичните сили . Русия е заявила, че желае да ​се ​превърне в демократична страна от ​з​ападен вид, само че в този момент тя се пробва ​да затвори ЕС​ в една кутия, в която не сме давали единодушие да бъдем​, разясни Лийк.​

Ние би трябвало да вършим разграничаване сред аспектите на съветската осведомителна война. ​В​се повече изключително в западните страни това не е част от някакъв​ мащабен​ проект и тактика, а д​ействия на разнообразни руски​ институции, ​зад които стои концепцията, че Западът е зложелател ​. По-скоро не може да се приказва за скрит план, разяснява Кадри Лийк посредством отчета си.​
Има съветска намеса​ в изборите на САЩ​, само че не това е довело Доналд Тръмп на власт​ например​. ​Причините са доста и разнообразни. Британският спор е образец за това, ​как Русия може да бъде упреквана за Brexit, само че в противен случай - Москва не е отговорна за това, защото Brеxit e проблем на английското общество , стана ясно още от думите на Лийк.

​ " ​ Европейският съюз, за жалост, постоянно се учи и взима решения, когато ножът е опрял до кокала ​ ", разяснява българският евродепутат от групата на ЕНП/ГЕРБ Андрей Ковачев.​ По думите му разговорът с Русия не ​е пресечен от страна на Европейския съюз.​
​Според Ковачев Европейски Съюз желае ​Руската федерация да бъде ​един предвидим сътрудник .​​ Виждаме, че колкото и някои да споделят, че глобите не работят, те ​дават своето ​отражение на съветския бюджет и стопанска система. Целта е не съветските жители да страдат,​ но​ не може​,​ когато извършиш нещо против интернационалното право, останалите страни да стоят ​в ​страни и да го поощряват​, безапелационен бе Ковачев.
​По думите на Весела Чернева, шеф на българския офис на ЕСВП, за 10 години са се случили доста неща - Крим, Грузия, Украйна, ролята на Русия в Близкия изток. " Виждаме, че гледната точка към Русия доста се промени. Дори една Испания преди година бе много пасивна във връзка с Русия, само че след случилото се в Каталуния, стана доста ангажирана, сподели Чернева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР