​680 снегорини са почиствали републиканските пътища през нощта. В момента

...
​680 снегорини са почиствали републиканските пътища през нощта. В момента
Коментари Харесай

АПИ: Шофирайте внимателно! 680 снегопочистващи чистят републиканските пътища

​680 снегорини са почиствали републиканските пътища през нощта. В момента пътищата се обработват срещу заледявания и хлъзгавост и са проходими при зимни условия.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите, на които им следва пътешестване да потеглят с коли, готови за зимни условия, да карат деликатно и със съобразена скорост, да не подхващат внезапни маневри, да съблюдават нужната отдалеченост, както и да не изпреварват снегопочистващите машини.

Приоритет са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласните и второкласните пътища и  проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България. Пътноподдържащите компании в цялата страна са в цялостна готовност и подготвеност за своевременна реакция. За повишение сигурността на придвижване при нужда е допустимо да се затварят обособени прави за обработка на трасетата с инертни материали. При потребност в сектори със мощен вятър, снегонавяванията или слаба видимост е допустимо трафикът да се лимитира краткотрайно до възстановяване на метеорологичните условия и почистването на пътя. Ако е належащо краткотрайно може да се ограничи и придвижването на тежкотоварните камиони, с цел да се почисти трасето, да не се образуват тапи и да се блокира придвижването.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. Целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.

 

--

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР