Звучи странно определението в резолюцията на германския парламент, в която

...
Звучи странно определението в резолюцията на германския парламент, в която
Коментари Харесай

Историкът проф. Димитров: Германия да не забрави, че в РСМ има българи!?

Звучи необичайно определението в резолюцията на немския парламент, в която се споделя, че РСМ е модел за мултиетническа приемливост. Би трябвало да са не запомнили, че има българи там, сходна благосклонност не е добър знак. Тя е гласувана от три лявоцентристки партии. Не е правилно, че България не може да слага повече условия към РСМ. Това сподели по Народоосвободителна въстаническа армия проф. Ангел Димитров, съпредседател на Историческата комисия на България и РСМ и някогашен посланик.

По думите му за половин година втори български активист е атакуван в РСМ. " Физическата експанзия е явен знак за средата, в която е допустимо да се случват сходни неща. Езикът на омразата и отрицателните настройки не са нещо ново. Това е метод, който има зад тила си десетилетия, пропагандната машина работи на цялостни обороти. След сключване на Договора за добросъседство те се ускориха ", съобщи той. 

Според него истината е, че в основата на моделираното отношение към България стои визията за доктрината на македонизма като недостижим абстрактен паметник. " Неговото ядро е интерпретацията на предишното. Това изяснява неврозата на македонците от интензивността на локалните българи. Те са опровергаване на налаганата теза за окончателната дебългаризация на РСМ ", разяснява историкът. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР