Звучи много просто и лесно, а най-хубавото е, че е

...
Звучи много просто и лесно, а най-хубавото е, че е
Коментари Харесай

Свински бут с картофи и лук

Звучи доста просто и елементарно, а най-хубавото е, че е необикновено вкусно. Въпреки това не би трябвало да се заблуждавате, че ще стане доста бързо, тъй като лишава време, както множеството вкусни неща.

Вкусът е необикновен, кондензиран и уханен. Дори и аз, която не съм огромна привърженичка на ястията вид яхния, бях повече от удовлетворена да му се насладя. Препоръчвам ви да го поднесете незабавно откакто го сготвите, което не е наложително, само че сигурно ви подсигурява същинско кулинарно наслаждение. Отделете си два часа и запретвайте ръкави, с цел да зарадвате околните си с нещо вкусно и приготвено с доста обич.Необходимите артикули:

700-800 г свински бут
700 г картофи
5 приблизително огромни глави лук (или 6-7 глави шалот)
5-6 стръка магданоз с дръжките
3-4 стръка мащерка, може и суха
1 филиз розмарин
2 дафинови листа
2 скилидки чесън
½ морков
4 с. л. олио
40-50 г масло
10 цели зърна пипер меланж
сол и черен пипер на усет
400 мл домакински зеленчуков или пилешки бульон

Измийте хубаво бута и го почистете, в случай че има прекомерно доста сланина. Не би трябвало да е без мазнини, само че е значимо да махнете всичко ненужно. Шпиковайте месото от всички страни с нарязаните на тънки и дребни пръчици чесън и морков.В огромен, бездънен тиган загрейте маслото и олиото. Поставете целия бут в тигана за малко, едвам го запечатате от всички страни. Добавете авансово квалифицирания бульон и залейте месото с него. Сложете магданоза, мащерката, розмарина и дафиновите листа. Овкусете с пипера и солта. Похлупете тенджерата с похлупак и оставете на спокоен огън за един час. Обръщайте месото понякога, с цел да е сочно и овкусено от всички страни.

Обелете, измийте и нарежете картофите на едри части. Изчистете лука и нарежете всяка глава на четири. Подредете нарязаните артикули към месото в тенджерата и леко разбъркайте. Похлупете още веднъж и оставете за към 30-40 минути, до момента в който картофите и лукът са изцяло сготвени.

Извадете и прехвърлете в подобаваща тава и запечете, до момента в който картофите се зачервят леко по краищата.

Сервирайте с получения сос и лъжичка дижонска горчица.

Да ви е сладко!





Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР