Звучи като гротеска, но е пълна истина - видимо нормална

...
Звучи като гротеска, но е пълна истина - видимо нормална
Коментари Харесай

Смях до сълзи! Тази жена взриви света! Посвети живота си на... борба за правата на "срамните буби"

Звучи като гротеска, само че е цялостна истина - очевидно естествена млада шведка си е сложила за цел в живота да избавя половите бълхи или както народът ги назовава - „ пичи въшки “. Разговор с тази самобитна природозащитничка е извършен не къде да е, а в предаване на една от най-големите шведски малките екрани – ТV4, написа " Флагман ".

Млада жена на име Фрида е мощно обезпокоена, че пичите въшки са на път да изчезнат като извънредно скъп скотски тип в Европа. Това екологично злополучие е провокирано от обстоятелството, че от ден на ден дами и мъже са повишили равнището на персоналната си хигиена – каква безочливост от тяхна страна! – и това довело до застрашително понижаване на броя на половите бълхи, които съгласно Фрида също имат права. Освен това доста от мъжете и дамите към този момент се обезкосмяват, а това лишава тези благи паразити от тяхната естествена среда и местообитание.
Сега Фрида набира доброволци, които да отглеждат по тялото си пичи въшки и по този начин да спомогнат за тяхното размножаване. Самата тя също е подготвена да ги одобри.

Нейните хуманни хрумвания обаче би трябвало да се доразвият. Спасяването на половите бълхи не трябва да е еднократен акт с кампаниен темперамент, а трайна и поредна политика! Въшките би трябвало да получават обществени помощи за всяко новородено, като по този метод ще се предизвиква раждаемостта им и ще се бори демографската рецесия при тях. Освен това е добре да се намерения и по какъв начин ще се събират разграничени фамилии – в случай че едната бълха се засели в слабините на един субект, а сестра й получи леговище при различен, те ще тъгуват и ще бъдат нещастни.

Не по-малко значимо е да се забрани на всеки, който е прихванал полови бълхи, да ги третира с препарати за заличаване, тъй като това е дискриминация и ксенофобия. Гостоприемникът би трябвало да постави старания да интегрира въшките и да им обезпечи естествени условия за благополучен живот. Ако го засърби, да се чеше деликатно, без да псува, тъй като това ще се приема като диалект на ненавист.
Ето такава е идеята на шведката Фрида. Всяка аналогия сред пичите въшки и други процеси в обществото е инцидентна и неволна!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР