Звездата от трупата на Народния театър София Бобчева ще направи

...
Звездата от трупата на Народния театър София Бобчева ще направи
Коментари Харесай

София Бобчева е „сладък бонбон“ в Народния театър

Звездата от трупата на Народния спектакъл София Бобчева ще направи на 20 февруари премиера на новия си албум и автобиография „ Силиконови усеща “ на сцената на Народния спектакъл „ Иван Вазов “. Това несъмнено, е смешка, само че не напълно, тъй като надарената актриса в действителност ще „ влезе в кожата “ на поп фолк певица в новия си моноспектакъл "Бонбон ".

Режисурата на спектакъла е на Емил Бонев, а завладяващата история на певицата Марчела е основана от Здрава Каменова. Сценографията и костюмите са дело на Елена Иванова, а музиката – на Стефан Димитров, хореографският дизайн е на Анна Пампулова. Художник на плаката и фотограф е Любомир Сергеев.

Премиерата е на 20 февруари, а идващите дати на представленията са на 27 февруари, 7, 15 и 28 март.

Сюжетът на „ Бонбон “ се завърта към влизането на поп фолк певицата Марчела в риалити шоуто „ Прозрачната стая”. С вярата да върне изгубената си известност и подтиквана от своя брачен партньор и управител, тя прави обезверен опит да се озове още веднъж в светлината на прожекторите, като промотира своя албум и автобиографията си „ Силиконови чувства”, излагайки себе си на показ пред милионна публика, сама в стая, където чува само гласа на Грейт Фадър и неумолимите му въпроси.

Но дали това ще е звездно и прелестно прекарване за Марчела, както самата тя чака или желанията на шоуто са напълно разнообразни?

В този един час, позагубилата блясъка си, наивна, будеща доста смях певица, ще се срещне с предишното си, ще се изправи против избора си, против страховете си, ще разкрие секрети и комични истории от неуместния си живот на поп фолк звезда, които в никакъв случай не е изричала на глас.

Тази вечер ще промени живота й вечно. А кой ще завоюва от всичко това, знае единствено Грейт Фадър. Екипът на „ Бонбон “ дава обещание един час смях през сълзи.

София Бобчева е една от най-успешните актриси в трупата на Народния спектакъл. В момента играе в спектаклите „ Облог “ от Дейвид Линдзи-Абер, "Танцът Делхи " от Иван Вирипаев, „ Аз заплащам " от Ив Жамиак, “Мнимият болен” от Жак-Батист Молиер, „ Чаровно лято с неизбежните му там неприятности “ от Максим Горки, „ Жана “ от Ярослава Пулинович, „ Лунатици “ от Кен Лудвиг. Носителка е на премия ИКАР 2018 за поддържаща женска роля за функциите на Зина от „ Чаровно лято с неизбежните му там неприятности “ от Максим Горки и здравната сестра от„ Танцът Делхи “ от Иван Вирипаев, има и номинация “Златен кукерикон” 2019 за комедийна женска роля за ролята на Олга Книпер в “Ясна поляна” от Миро Гарван на сцената на Театър 199 “Валентин Стойчев”.

Авторката на „ Бонбон “ Здрава Каменова е написала над 30 пиеси, измежду които „ Жената е необичайно животно”, „ Помощ, имам две деца”. „ Апетит”, "Късметът на кукувицата " в съавторство с Мариана Събева, „ Танго в космоса” в съавторство с Гергана Димитрова, „ Дом за овце и сънища”.

Тя е притежател на премията „ Икар “ за драматургия и Националната премия за драматургия „ Иван Радоев “, както и на голям брой интернационалните оценки и като създател, и като актриса.

Нейни пиеси са представяни, играни и издавани на френски, британски, немски, финландски, португалски и се радват на триумф с помощта на присъщия си език, топлото и обичливо възприятие, с което са показани и предпазени героите й, и несекващия образован комизъм, който освен забавлява, само че и дълбае в душите на героите й, до момента в който стигне до най-болезнените им кътчета.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР