Звездата от поредицата Междузвездни войни Дейзи Ридли си навлече критики

...
Звездата от поредицата Междузвездни войни Дейзи Ридли си навлече критики
Коментари Харесай

Скандал с привкус на расизъм в Междузвездни войни

Звездата от поредицата " Междузвездни войни " Дейзи Ридли си навлече рецензии от деятели, откакто сподели, че не е имала повече привилегии в живота си от чернокожия ѝ екранен сътрудник Джон Бойега, оповестява БГНЕС, базирайки се на Yahoo News.
В изявление за The Guardian Дейзи Ридли, която като дребна е ходила на частен интернат, а не в държавно или общинско учебно заведение, съобщи, че произходът ѝ не ѝ е дал преднина в кариерата. Ридли беше питана дали за нея е по-лесно " да се движи в средите на кинозвезди, поради привилегиите в живота ѝ ", на което тя отговори: " Какви привилегии? Сериозно запитвам, какви? "
Ридли е израснала в заможния квартал на Лондон " Мейда Вейл ", само че сподели че не мисли, че животът ѝ е бил доста по-различен от този на Джон Бойега, който е израснал като наследник на нигерийски имигранти в непретенциозния квартал на Лондон " Пекъм ".
" Джон е живял в общинско жилище в " Пекъм ". Мисля, че аз и той сме задоволително идентични в това отношение, не е ли по този начин? ", сподели Ридли.
Коментарите на актрисата бяха посрещнати с рецензии в обществените мрежи от доста хора. " Да израснеш в привилегирована среда не е по твой избор. Но да откажеш да го признаеш е. Дейзи Ридли го показва чудесно ", написа почитател в Twitter.
Ридли сподели, че увереното ѝ държание било резултат от това, че идва от " огромна, шумна фамилия. "
Дейзи Ридли не е първата от фамилията, която е на екран. Братът на дядо ѝ е бил артист в театъра и в телевизионни сериали. Същевременно дядо ѝ е бил основен инженер на BBC от 1950 до 1965 година И двамата мъже са носители на Орден на Британската империя.
Бойега по-рано беше описал в изявление, че се е наложило родителите му да аплайват за заем от фонд за поддръжка на небогати, с цел да може той да учи в школа за надарени деца сред 9 и 14-годишна възраст.
Общинските жилища в " Пекъм ", където е израснал артистът, са доста по-опасно място от квартал " Мейда Вейл ". Докато живеел там, двама от връстниците на Бойега са убити. Актьорът споделя, че театъра и киното са го запазили от присъединяване в бандите, в които били някои от приятелите и съседите му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР