Звездата от Хари Потър“ Ема Уотсън дари 1 милион паунда

...
Звездата от Хари Потър“ Ема Уотсън дари 1 милион паунда
Коментари Харесай

Ема Уотсън дари 1 млн. паунда за жертвите на сексуален тормоз

Звездата от „ Хари Потър “ Ема Уотсън подари 1 милион паунда на нов фонд, целящ да подкрепя жертвите на полов тормоз, заяви Би Би Си.

Дарението бе направено, след като 190 известни дами от Англия и Ирландия подписаха отворено писмо, оповестено в Observer, което приканва за прекратяването на половия тормоз на работното място. Сред тях са Кийра Найтли, Ема Томпсън, Джема Артъртън, Кери Мълиган и Софи Оконьо.

Фондът е основан от 190-те дами, подписали писмото, и още 160 души, измежду които има учени, деятели и благотворителни служащи. Средствата ще се употребяват и за обезпечаване на адвокатски услуги за оплакалите се от секстормоз дами.

Тази вечер на церемонията по връчването на премиите на Британската академия за кино и телевизионно изкуство (БАФТА) се чака дамите да са облечени в черно в символ на взаимност към холивудското придвижване Time`s Up. То стартира вследствие на изказвания за полова корист от голям брой актриси против филмовия продуцент Харви Уайнстийн.

В писмото се споделя, че церемонията по връчването на премиите е времето

е време да се отпразнува този значим миг на взаимност и единение през границите, което превръща това придвижване в интернационално.

В него се споделя: „ Това придвижване е по-голямо, в сравнение с просто някаква смяна в нашата промишленост “.

Уотсън е един от първите донори на Фонда за правдивост и равнопоставеност в Обединеното кралство, който започва акция за осигуряване на мрежа за съвещания на засегнатите дами и мъже.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР