Звездата на ЦСКА Георги Йомов проговори пред вестник Мач Телеграф

...
Звездата на ЦСКА Георги Йомов проговори пред вестник Мач Телеграф
Коментари Харесай

Звезда на ЦСКА проговори за допинг скандала

Звездата на ЦСКА Георги Йомов проговори пред вестник " Мач Телеграф " за допинг абсурда, който заплашва да провали кариерата му.

Крилото, което до момента беше неизменима част от националния тим, е със спрени спортни права, откакто даде позитивна проба за неразрешени вещества след мача с Македония Гьорче Петров в Лигата на конференциите.

До този миг той бе заложил на безмълвие пред медиите, до момента в който въпросът се придвижва в съответните институции.

Йомов бе сбит и пред „ Мач Телеграф “: „ Не желая да разясня, до седмица всичко ще стане ясно “.

Националът ще пледира „ почтен “ на чуването. Той има поддръжката на клуба.

Случаят е поверен на швейцарски адвокати, профилирани по тези въпроси, съобщи за „ Мач Телеграф “ юристът на ЦСКА-София Станислав Трендафилов.

„ Клубът се е заел със отбраната на Георги Йомов. Платени са всички възнаграждения и такси в швейцарска адвокатска фирма, която е профилирана за тези въпроси. От там нататък ние, каквото е трябвало като събиране на доказателства и поддръжка за сътрудниците от Швейцария, сме го създали “, регистрира Трендафилов.

„ Процедурата си върви. Не мога да кажа по кое време ще бъде делото, швейцарски сътрудници са поели отбраната, а аз отсам единственото, което имам като обвързване, е да им оказвам помощ и да им се дават всички вероятни доказателства по правилници и условия на УЕФА “, добави той.

„ При открита виновност и предумисъл в дейностите на Йомов - наказването ще е тежко. Не имам вяра Георги да го е направил съзнателно. Дори съм уверен в противоположното. Той е един от футболистите, които се влагат най-вече и в тренировките, и в мачовете. Не мога да допускам, че на 25-години съзнателно ще тръгне да рискува и да си унищожава бъдещето. “

Трендафилов посочи, че наказването на Йомов може да е и огромно, и приблизително, а крилото изобщо може и да не бъде глобено.

„ При всички случаи това, което мога да заявя сигурно и на 100% решителност и в действителност това бяха част от доказателствата, които ще се показват в делото, е, че медикаментите, които се подават от ЦСКА са в границите на разрешеното. Футболистите имат безспорна възбрана да одобряват, каквито и да било други вещества, лекарства, добавки и така нататък

Всичко, което се подава от клуба е на най-високо международно равнище сега. По никакъв метод не се тормозя, че може да има някакъв допинг в това, което се дава от щаба и спортно-техническото управление на играчите. Това е неуместно. Медикаментите са проверявани 6 пъти. Минава през 6 степенна канара на инспекция, с цел да стигне до банкет от играчите ", разкри юристът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР