Звездата на Пари Сен Жермен – Неймар, ще бъде изправен

...
Звездата на Пари Сен Жермен – Неймар, ще бъде изправен
Коментари Харесай

Изправят пред съда Неймар за корупция и измама, може да влезе за пет години в затвора

Звездата на Пари Сен Жермен – Неймар, ще бъде изправен пред съда идната седмица по обвинявания в машинация и корупция поради прехвърлянето му в Барселона през 2013-а година от бразилския Сантос. Бразилската капиталова компания „ DIS “ пък упорства футболистът да бъде наказан на пет години затвор.

Обвиняемите в процеса, който се води от испанските прокурори, включват Неймар, родителите му, Барселона и неговите някогашни президенти Хосеп Мария Бартомеу и Сандро Росел, както и Сантос и някогашния му президент Одилио Родригес.

„ DIS “ притежаваше 40% от правата на Неймар, когато той към момента играеше в Сантос. Инвестиционната компания в този момент твърди, че е била ощетена от прекосяването на бразилеца в Барселона, тъй като същинската стойност на договорката е била съществено редуцирана. „ DIS “ закупи 40% от правата върху Неймар, когато той беше на 17 години за сумата от 2 милиона евро.

Самият Неймар към този момент отхвърли, че има някаква легитимност на желае на „ DIS “, само че той загуби обжалването във Върховния съд на Испания през 2017-а година. Бразилската компания също по този начин желае в пандиза да бъдат пратени още Росел, по този начин и за Бартомеу и да платят санкция в размер на 149 милиона евро.

The Brazilian company DIS, which owned 40% of Neymar's rights, is asking for 5-year prison sentences for Neymar, Sandro Rosell and Bartomeu.


— Barça Universal (@BarcaUniversal)
Испанските прокурори пък желаят две години затвор за Неймар, санкция от 10 милиона евро и пет години затвор за Росел плюс санкция от 8,4 милиона евро за Барселона.

От каталунският клуб към този момент оповестиха, че по време на прехвърлянето на Неймар трансферната сума е била 57,1 милиона евро, 40 милиона от които са били платени на фамилията на Неймар. След това „ DIS “ получи 40% дял от останалите 17,1 милиона евро, които бяха платени на Сантос.

„ Правата на Неймар не са продадени на предложилия най-висока цена. Имаше клубове, които предлагаха до 60 милиона евро “, сподели юристът на „ DIS “ Пауло Насър на конференция в Барселона в четвъртък.

В изказване на Бакър МакКензи, който е един от юристите, които съставляват фамилията на Неймар, твърди, че испанските съдилища „ нямат пълномощия да преследват фамилията на Неймар и тяхната компания „ N&N “, защото дейностите са осъществени от бразилски жители отвън испанска територия. Отбелязва се също, че хипотетичните закононарушения не са наказуеми в Бразилия.

В изказването се загатва също, че Неймар и фамилията му са упрекнати в „ корупция сред частни лица “, което се отнася за „ конкуренция на артикули и услуги сред компании “, като се показва, че самият Неймар „ не е услуга или стока “.

Съдът в Барселона, където ще се организира процесът, желае футболистът на Пари Сен Жермен да се яви персонално в понеделник, само че не е ясно дали той ще бъде помолен да остане за цялото чуване, което може да продължи две седмици.

Неймар и родителите му, Росел и Бартомеу ще дадат своите показания идващия петък.

Neymar faces five-year jail-term request in corruption and fraud trial
— Reuters (@Reuters)
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР