Звездата на Манчестър Сити Кевин Де Бройне заяви, че в

...
Звездата на Манчестър Сити Кевин Де Бройне заяви, че в
Коментари Харесай

Де Бройне: Бяхме замаяни от тактическите указания на Гуардиола в началото

Звездата на Манчестър Сити Кевин Де Бройне съобщи, че първоначално той и съотборниците му мъчно са привикнали с методите на работа на мениджъра Пеп Гуардиола.

Белгиецът мина на „ Етихад " през 2015 година, а година по-късно отпред на отбора застана испанският стратег. В началото той е имал огромни условия в тактическо отношение и точно с това е било най-трудно да се свикне, призна Де Бройне.

„ Той изяснява толкоз доста неща на всеки състезател, когато имаме анализ. Да, във футбола има тактичност, само че не е както в НФЛ. Мисля, че имаше футболисти, които бяха замаяни от тактическите инструкции, които той им даваше. Във футбола сме привикнали да не мислим толкоз доста, просто да го вършим. Знаеш няколко неща, които би трябвало да вършиш на терена, само че единствено толкоз. А след идването на Гуардиола някои си споделиха: „ О, Боже, главата ми ще се пръсне ", показа белгиецът.

„ Пеп слага преди всичко тактиката, а по-късно е отношението с играчите. Когато работиш с 25 футболисти, е мъчно да имаш персонални връзки с всеки от тях. Донякъде това е подбудено и от обстоятелството, че един треньор би трябвало да взима някои сложни решения. Може би след 10-15 години ще мисля по различен метод. Но за един футболист е мъчно да бъде в другарски връзки с треньора, тъй като тогава всички останали ще си мислят: „ О, да, той играе, тъй като е непосредствен с треньора ", сподели още Кевин Де Бройне.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР