Звездата на Левски – Уелтън, отбеляза първото попадение за своя

...
Звездата на Левски – Уелтън, отбеляза първото попадение за своя
Коментари Харесай

Звезда на Левски се нареди до Боримиров, Гонзо и Чиликов

Звездата на Левски – Уелтън, означи първото попадение за своя отбор при триумфа с 2:0 като посетител на Шкупи в първи мач от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. По този начин 25-годишното крило за втора поредна година бележи първия гол на „ сините “ в Европа, откакто през 2022-а още в първата минута беше прецизен за домакинския триумф против гръцкия гранд ПАОК.

С това си достижение Уелтън се трансформира в първия задграничен футболист, който в две следващи години осъществя първото попадение на Левски в евротурнирите. В историята на „ сините “ единствено още трима може да се похвалят с сходно достижение. Това са Даниел Боримиров, Георги Иванов-Гонзо и Георги Чиликов.

През 1992-а година Боримиров вкарва първия гол за отбора от „ Герена “ при домакинската победа с 2:1 над Люцерн след поврат. Година по-късно той е първият състезател на Левски, който се разписва при загубата с 2:3 като посетител на шотландския Рейнджърс.

Гонзо бележи първите евроголове на „ сините “ през 1997-а и 1998-а година. В първия случай прави това за 1:1 против Слован Братислава на „ Васил Левски “. На идната година осъществя първото попадение за триумфа с 8:1 над Локомотив Витебск, също на Националния стадион.

През 2002-а година Чиликов открива резултата за домакинския триумф с 2:0 над латвийския Сконто. През 2003-а година пък е създател на първия гол при успеха с 4:1 като посетител на казахстанския Атирау.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР