Звездата на Ферари Шарл Леклер коментира пред авторитетното френско издание

...
Звездата на Ферари Шарл Леклер коментира пред авторитетното френско издание
Коментари Харесай

Леклер коментира слуховете за Мерцедес

Звездата на Ферари Шарл Леклер разяснява пред авторитетното френско издание L’Equipe, че ще напусне Ферари, с цел да продължи кариерата си във Формула 1 в Мерцедес. Този сезон Леклер и Ферари стартираха като любимци и бяха доста мощни при започване на сезона, само че на финала купата беше за Макс Верстапен и Ред Бул, а Шарл се пребори за второто място в крайното класиране в последното съревнование за сезона.

“Това, което е значимо за този сезон е, че ние още веднъж бяхме конкурентни и се борехме за победи ”, изясни Леклер.

От изданието желаеха да схванат по какъв начин вижда бъдещето си във Формула 1 Леклер, като в патока вървят упорити клюки, че Мерцедес желае да притегли Леклер на мястото на Люис Хамилтън, когато 7-кратният международен първенец реши да постави завършек на кариерата си. Леклер има контракт с Ферари до края на 2024, а договорът на Люис изтича в края на 2023. Шарл обаче се постара да не дава прекомерно съответен отговор.
 Леклер: Три са аргументите да загубим борбата за купата Леклер: Три са аргументите да загубим борбата за купата
“До 2024 има още доста време, също така имам да свърша още доста неща с Ферари. От дете бленувам да стана водач на Скудерията. Засега задачата ми е да надвивам с Ферари. Да по-късно - ще забележим ”, изясни Леклер.
 Най-после Ферари не сбърка тактиката на Леклер Най-после Ферари не сбърка тактиката на Леклер
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР