Зрелостниците с професии в сектор „Стопанско управление“ са с най-добър

...
Зрелостниците с професии в сектор „Стопанско управление“ са с най-добър
Коментари Харесай

Средният успех от изпитите по професия е 4,36

Зрелостниците с специалности в бранш „ Стопанско ръководство “ са с най-хубав резултат на държавния зрелостен изпит за придобиване на професионална подготовка, който се организира на 20 май, оповестиха от Министерството на образованието и науката. Средният триумф от всички изпити по специалности е добър 4,36, а на матурата са се явили над 20 000 зрелостници.

През тази година завършващите професионални гимназии паралелки за първи път бяха задължени да се явят на втори наложителен зрелостен изпит по специалност, напомнят от просветителното министерство.

От МОН показват, че две трети от първите 30 паралелки с най-голям триумф са в региона на стопанската система. Средният им триумф е отличен 5,75, а на първите три места са възпитаници от специалностите " Икономика и мениджмънт ", " Оперативно счетоводство " и " Банково дело ".

В към 40% от паралелките междинните оценки са доста положителни и отлични. 1 159 са цялостните шестици, на теоретичния изпит, които се пишат единствено при оптимален резултат от 100 точки. За оценка междинен 3 на матурата по специалност се изискват най-малко 50 точки, а не 30, както е на държавните изпити по БЕЛ и по профилиран предмет. Слабите оценки на матурата по специалност са 1925.

Изпитът се организира в две елементи - по доктрина и по процедура на специалността.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР