Зрелищно арестуваният през 2019 г. кмет на район Северен“ в

...
Зрелищно арестуваният през 2019 г. кмет на район Северен“ в
Коментари Харесай

Бивш районен кмет от Пловдив отива на съд за подкуп от 60 000 лева

Зрелищно задържаният през 2019 година кмет на регион „ Северен “ в Пловдив Ральо Ралев ще се изправи пред съда, с цел да дава отговор за рушвет от 60 000 лв., пожелан от предприемача Здравко Ангелов, с цел да издаде позволение за градеж на жилищна постройка. Окръжната прокуратура внесе обвинителния акт.

Дълго време Ралев заставам в ареста, само че излезе на независимост против колосална парична гаранция от 150 000 лв., напомня „ 24 часа “.

Заедно с него на съд са предадени 50-годишната служителка от регион „ Северен “ Даниела В. и 58-годишният притежател на компания Иван Делевски, пишат от прокуратурата.

Кметът посредством служителката си Даниела В. и предприемача Иван Делевски изискал 60 000 лв. персонално от Ангелов, с цел да утвърди абстрактен план за градеж на жилищна постройка. Делевски, който е притежател на компания за сглобяеми къщи, е бил медиаторът и е предал на Ралев парите.

През 2018 година вложителят Здравко Ангелов сключил контракт със притежатели на парцел в регион „ Северен “ за строителство на жилищна кооперация против обезщетение. Той внесъл в кметството планова документи за утвърждение. По закон единствено основният проектант в регион „ Северен “ давал позволение. Вместо предстоящо утвърждение на плана, за същия бил получен отвод и върнат за премахване на няколко забележки, след което още веднъж бил импортиран за разглеждане в кметството.

Последвала консултация от вложителя с архитекти и той получил увещание, че планът му ще бъде утвърден, само че това не се случило. Инвеститорът схванал, че планът му е бил изтънчен от кмета Ралев и се намирал в кабинета му, заради което си записал час за среща с него.

Било му обяснено, че ще получи утвърждение едвам откакто и кметът позволи това. По-късно вложителят се свързал още веднъж за консултация със собственичката на компанията за строителен контрол, както и с различен проектант, които след това му уредили срещи надлежно с Даниела В. и Иван Делевски. По време на диалозите с тях вложителят схванал, че подчинената на Ралев служителка е „ калкулирала “, че в случай че построи постройката, щял да завоюва към 300 000 евро. 10% от тях – 30 000 евро или 60 000 лв., трябвало да бъде предадена на кмета, с цел да получи утвърждение за плана. Уговорката била парите да бъдат предадени на Делевски, който щял да ги даде на Ралев.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР