Зрелищните арести днес в ГДБОП и МВР доведоха до оставки

...
Зрелищните арести днес в ГДБОП и МВР доведоха до оставки
Коментари Харесай

Шефът на ГДБОП подаде оставка след прокурорската акция


Зрелищните арести през днешния ден в ГДБОП и Министерство на вътрешните работи доведоха до оставки по върховете на дирекцията и на министерството.

Часове откакто основният прокурор заяви за акцията, при която ръководителят на дирекцията за наркотрафика е арестуван с рушвет, началникът на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " в Министерство на вътрешните работи Ивайло Спиридонов подаде оставка. С поста си се разделя и зам.-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Георги Арабаджиев. Разместването на пластовете по върховете на Министерство на вътрешните работи станаха факт малко след изказването на основния прокурор Иван Гешев, че акцията не трябва да се приема като " неприятен знак за структурите на Министерство на вътрешните работи ". Той обаче изиска от властта да намерения по какъв начин да промени ръководството на ГДБОП, а вътрешният министър Младен Маринов даде обещание до часове да разиска тематиката с премиера Бойко Борисов. След няколко часа самият Борисов изиска оставката на шефа на ГДБОП и тя стана факт.

Според източник на Медиапул евентуалната цел на самата акция на прокуратурата е бил шефа на службата Спиридонов. В последната година той бе подложен в медийна изолираност, а сегашната акция може да послужи като предлог за изцяло преструктуриране на основната работа.

Медиапул припомня, че Спиридонов бе непосредствен до някогашния вътрешен министър и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, който в този момент интензивно поставя основите на своята партия. В същото време основният прокурор Гешев евентуално има упоритости да постави приближен човек на основния пост, с цел да затвори властовия цикъл.

Припомняме, че тази заран Гешев и министър Маринов оповестиха, че шефът на отдел " Наркотици " в ГДБОП Цветан Панков е бил арестуван предходния ден следобяд, до момента в който получавал рушвет с белязани банкноти.

Според проверяващите той е осигурявал чадър на наркогрупи. Арестувани са още двама служители на реда – шефът на бранша за битка с опиатите Кирил Ванков и още един чиновник.

В спецпрокуратурата се води дело за незаконна група, осигурявала чадър на наркоразпространители. Към момента тримата чиновници са задържани за 24 часа, само че евентуално срокът ще бъде продължен.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР