Зрелищна акция в ботевградско училище изправи на нокти учители и

...
Зрелищна акция в ботевградско училище изправи на нокти учители и
Коментари Харесай

Проверяват с полиция за отсъствия в училище

Зрелищна акция в ботевградско учебно заведение изправи на нокти учители и възпитаници. Образователни инспектори и служители на реда влязоха на инспекция в гимназия " Стамен Панчев поради огромен брой отсъстващи възпитаници и нередности в документите, съобщи  bTV. 

По думите на шефа на гимназията Катя Ценева и на преподаватели, поради проверката сградата е била заключена, а децата - уплашени.

Инспекцията в образователното заведение е била осъществена в петък. Учителите описват, че са видели учениците да скачат от първия етаж на учебното заведение, с цел да излязат в огромно междучасие. Проверяващите обаче отхвърлят сходни изказвания. Те изясняват, че един служител на реда на входа задържал закъснелите за минути, с цел да е правилно преброяването на присъстващите вътре. Причината за тази мярка била, че при предходни инспекции се оказвало, че след влизането на инспекторите броят на учениците внезапно се увеличавал.

Росица Иванова от РУО-София област увери, че не е имало напрежение измежду учениците. То се основало от самите педагози.

Проверката открила, че 57% от децата отсъстват. Директорката на учебното заведение изясни, че е безсилна да накара децата да посещават часовете, защото родителите им не ги пускали.

" Родителят е този, който ще пусне детето си. Аз отивам и споделям, че това дете би трябвало да пристигна, а той споделя: „ Няма да пристигна ”. Какво да направя аз? ", попита шефът на гимназията Катя Ценева.

" За страдание констатациите от осъществените инспекции в учебно заведение приказват тъкмо противоположното – за последна неспособност на този шеф да се оправя със служебните си отговорности ", коментира от своя страна Росица Иванова.

Проверката, осъществена от Регионалното ръководство на образованието, се дължала и на резултата на зрелостниците на матурите - междинен триумф 2.87.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР