зраелският премиер Бенямин Нетаняху подписа знакови споразумения, които нормализират отношенията

...
зраелският премиер Бенямин Нетаняху подписа знакови споразумения, които нормализират отношенията
Коментари Харесай

Израел, ОАЕ и Бахрейн подписаха исторически споразумения за мир

зраелският министър председател Бенямин Нетаняху подписа знакови съглашения, които възстановяват връзките на еврейската страна с Обединените арабски емирства и Бахрейн, като част от самодейността за мир в Близкия изток, подкрепяна от администрацията на американския президент Доналд Тръмп.

Израелският водач подписа двустранни съглашения в Белия дом с външния министър на ОАЕ Абдула бин Зайед Ал-Нахиан и външния министър на Бахрейн Абдулатиф ал-Заяни и тримата водачи подписаха взаимна декларация дружно с Тръмп.



„ След десетилетия на разделяне и спорове означаваме зората на нов Близък изток “, съобщи Тръмп пред стотици присъстващи, събрали се на церемонията по подписването в Белия дом. „ Ние сме тук през днешния ден следобяд, с цел да променим хода на историята”.

Премиерът Бенямин Нетаняху, поканен да подпише споразуменията дружно с външните министри на Бахрейн и ОАЕ, се причисли към Тръмп, наричайки събитието, исторически прелом.

„ Този ден е повратна точка в историята, той предвещава нова зора на мира”, сподели Нетаняху на церемонията.



Нетаняху съобщи още, че новият, подсилен от Съединени американски щати късмет за мир, има капацитета да постави завършек на арабско-израелския спор вечно.

В послание външният министър на ОАЕ Абдула бин Зайед Ал-Нахиан благодари персонално на премиера на Израел за „ избора за мир и за прекъсването на анексията на палестински територии”.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР