Зоран Обрадович, прокурор от Окръжната прокуратура в сръбския град Шабац,

...
Зоран Обрадович, прокурор от Окръжната прокуратура в сръбския град Шабац,
Коментари Харесай

Загинал е и вторият пилот на падналия МиГ 21 на сръбската армия, потвърди прокурор

Зоран Обрадович, прокурор от Окръжната прокуратура в сръбския град Шабац, удостовери за вестник " Новости ", че и вторият водач на падналия през днешния ден МиГ 21 е умрял. " Говореше се, че вторият водач е катапултирал, само че е напълно несъмнено, че са починали и двамата водачи ", сподели той.

Обрадович добави, че е ранен един човек.

 Последният сръбски МиГ-21 UM се разруши на границата с Босна и Херцеговина (видео) Виж още

Според " Новости " раненият е гражданин на село Брасина, в региона на Мали Зворник, до границата с Босна и Херцеговина, покрай чиято къща стана нещастието.

Припомняме, че самолетът се разруши в Западна Сърбия покрай границата на страната с Босна и Херцеговина. Той падна в двора на селска къща в село Брасина.

По данни на сръбските медии авариралият аероплан е бил признат на въоръжение във военновъздушните сили на някогашна Югославия през 1986 година, а през 2016 година е минал през ремонт в Сърбия.

Срокът на употреба на самолетите от този вид, които са въоръжение в Сърбия, беше продължен до 2025 година Сръбските въоръжени сили имат и по-модерните съветски изтребители Миг-29, отбелязва ДПА.

Падналият аероплан Миг-21 UM е последният от този вид в сръбската войска, който е бил 34 години в употреба. Това са общо 261 самолета от този вид, доставени през 1986 година за потребностите на тогавашната Югославската национална войска, отбелязва n1info.com.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР