Зоозащитници се събраха днес на протест пред общинския приют за

...
Зоозащитници се събраха днес на протест пред общинския приют за
Коментари Харесай

Протест в ямболско срещу лошите условия в общинския приют за кучета

Зоозащитници се събраха през днешния ден на митинг пред общинския подслон за кучета в ямболското село Роза. Към тях се причислиха и доброволци от британската общественост в района. Недоволството е против неприятните условия, в които се отглеждат над 50 животни. 

„ Подът не е циментиран, животните живеят в изпражненията си. Ламарините, които имитират покрив, не са до края на клетките, когато вали, всичко влиза вътре. Отвън всичко е отворено, когато има сняг, всичко се подухва вътре и животинките умират от измръзване “, уточни уредникът на митинга Миглена Дерменджиева.
 Българска телеграфна агенция
Протестиращите упорстват общинския подслон да бъде затворен, до момента в който не бъде наведен в подобаващи условия. За казуса е сезирана и Българската организация по сигурност на храните. Сформирана комисия от ветеринарни лекари от Ямбол, Русе, Разград и Стара Загора влязоха на инспекция в приюта. 
 Българска телеграфна агенция
Новият кмет на община Тунджа Станчо Ставрев уточни, че към този момент е осведомен с казуса и увери , че ще бъдат изпълнени всички наставления на контролните органи. 

„ Тежко е наследството, което получаваме от остарялото управление на общината по отношение на грижата и отношението към животните. За нас е доста значимо да получим обективното мнение на контролните органи и да създадем по този начин, че тези животни да бъдат отглеждани при едни естествени условия “, съобщи той.
 Българска телеграфна агенция
Очаква се до дни да излязат резултатите от инспекцията. Община Тунджа към този момент стартира акция за осиновяване на кучета от приюта.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР