Зоокът с 4 жирафа ще има в Хаджидимовското село Гайтаниново,

...
Зоокът с 4 жирафа ще има в Хаджидимовското село Гайтаниново,
Коментари Харесай

Зоокът с 4 жирафа ще има в село с 50 жители

Зоокът с 4 жирафа ще има в Хаджидимовското село Гайтаниново, което се намира на границата с Гърция, в планината Славянка.

Столичната компания " Ефект Билд Лозенец " е внесла в Регионална инспекция за опазване на околната среда и Басейнова дирекция " Западно-беломорски регион " капиталово желание да прави зоокът в местността Игрище. Фирмата има там къща за посетители и желае за оформи и зоокът, като се построи сграда със застроена повърхност 260 кв. м, която ще се населява от животните. Предвижда се да бъде построен и сеновал с повърхност към 100 кв. м. Сграда за обитаване на жирафите, се планува да се отоплява с термопомпа.

Инвестиционното предложение не попада в рамките на предпазени територии, само че попада в  границите на предпазени зони по „ НАТУРА 2000 ” -  предпазена зона „ Славянка “ за запазване на дивите птици и предпазена зона „ Среден Пирин - Алиботуш ” за запазване на естествените местообитания и на дивата флора и фауна.

Становището на екоинспекцията обаче е, че капиталовото намерение не предстои на наложителна оценка на въздействието върху околната среда, тъй като по никакъв метод няма да навреди на околната среда.

Собственик на столичната компания и Николай Радев, а дружно с него шеф е и румънецът Георге-Дан Негруц. Занимава се със строителство недвижими парцели, отдаване коли чартърен, комерсиално посланичество и ходатайство, покупка на артикули за тяхната продажба, рекламна, маркетингова активност и осведомителни услуги и др.  Едноличното сдружение е с капитал от 50 лева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР