Зона за хипотерапия, която ще помага на деца и младежи

...
Зона за хипотерапия, която ще помага на деца и младежи
Коментари Харесай

С конна езда помагат на деца с увреждания в Пловдив

Зона за хипотерапия, която ще оказва помощ на деца и младежи с увреждания, беше открита в Пловдив. Райското кътче за рехабилитация се намира в Комплекса за обществени услуги „ Свети Георги “ и е построено със средства, дарени от американската фондация „ Едно сърце “.

Хипотерапията е лекуване, което посредством конна езда оказва помощ на хора с разнообразни увреждания. В Пловдив услугата ще се ползва за първи път. За възстановяване на положението на децата и младежите ще се грижат два особено подготвени коня. Според експерти, близостта с животните успокоява децата, като това е изключително очевидно при лица с аутизъм, които имат проблем с връзката както с връстниците, по този начин и с възрастните. Изключително потребна е ездата и за децата с двигателни увреждания.

С децата ще работят специалисти-хипотерапевти. Този тип рехабилитация ще може да употребяват деца и младежи от всички обществени заведения в града. Предвижда се в бъдеще центърът да се разшири. „ Планираме в бъдеще да стане зона освен за хипотерапия, а да е зона и за анималотерапия, да има и зайчета, за които децата да се грижат, кученце, котки и фазани и пауни, които да се разхождат в тревната повърхност “, разгласи шефът на Дирекция „ Социални услуги “ Веселина Ботева.

Социалната база е построена с дарения от американската фондация, която е събрала 70 000 $ нейното създаване. В дарителската акция са се присъединили и десетки спонсори. От своя страна община Пловдив е предоставила безплатно мястото, с цел да бъде издигната базата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР