Зона Мизия е най-продуктивната в българския хандбал. В нея членуват

...
Зона Мизия е най-продуктивната в българския хандбал. В нея членуват
Коментари Харесай

Зона Мизия е основната колона на хандбала в България

Зона Мизия е най-продуктивната в българския хандбал. В нея членуват 24 клуба от Северозападна България.

На извършеното 23-то годишно отчетно заседание /сезон 2018-2019 година/ изпълнителният секретар на зоната Симеон Съев, който е и член на Управителния съвет на Българска федерация хандбал, оповести данните, касаещи развиването на този спорт в България. От тях излиза наяве тоталното предимство /по всички показатели/ на зона Мизия, пред другите три центъра – зона Черно море, зона Витоша и зона Тракия.

Зонален хандбален съюз Мизия е преди всичко по брой на клубове, тимове, картотекирани състезатели и триумфи. 84 са тимовете, в които играят 1478 състезатели.

Освен това статистиката от държавните финали демонстрира, че най-хубавият хандбал се играе в зона Мизия. 36 отбора от района са взели участие в държавните финали, като общият брой на финалистите от цялата страна е 91. 19 тима от зона Мизия са намерили място във финалната четворка за разпределението на медалите в другите шампионати. Северозападът е излъчил 7 национални първенеца, 3 вицешампиона, 5 бронзови медалисти и 4 четвърти места. За съпоставяне зона Тракия е с 4 първенеца, зона Черно море с 1 първенец, а зона Витоша няма подобен.

infopleven.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР