Зодията показва много неща за нас, от нея завсят някои

...
Зодията показва много неща за нас, от нея завсят някои
Коментари Харесай

Астролозите разкриха: Какво насекомо сте според зодията

Зодията демонстрира доста неща за нас, от нея завсят някои черти на характера ни, или по какъв начин постъпваме в избрани обстановки. Астролозите ни разкриват и един забавен аспект на зодиакалния ни знак, а точно какво насекомо сме съгласно него.

Овен - Жилеща оса
Подобно на други отровни хищници, свързани с детайла на огъня, Осата изцяло подхожда на знака на Овен. Тя е освен знак на жилеща присъда, само че и знак на завладяване и заличаване, написа вестник " Труд ". Например Наполеон употребява това насекомо за своя емблема. Човекът Оса постоянно живее единствено в материалния свят, попадайки под властта на личните си рефлекси и инстинкти. Но той може най-бързо да въплъти концепциите за основаване на нещо в интерес на другите. Напорист, целенасочен, постоянно необмислен, той е подготвен на всеотдайност и не се опасява от смяна. За осите е добре да вършат проекти за бъдещето, защото са склонни на недомислени дейности. В любовта демонстрират ярка разпоредителност.

Телец - Трудолюбива пчела
Пчелата или по този начин наречената земна пчела, макар страховития си тип, не е рискова. Земната пчела е знак на правила и полезности, превъзмогване на компликации и реализиране на триумф. Само търпеливи и поредни земни пчели може да чакат съществени промени към по-добро. А пасивността и мързелът пречат на триумфа на този знак. В любовната връзка пчелата е внимателна, заобикаля сложни обстановки и се опасява от машинация. Тя обича комфорта и знае по какъв начин да го сътвори. Изключително работлива и всеотдайна тя е подготвена на всевъзможни жертви, с цел да угоди на околните си, с цената на всичко. Ако би трябвало да прави нещо срещу волята й, пчелата ще си замълчи и тихичко ще довърши започнатото.

Близнаци - Пърхаща пеперуда
В древността пеперудата е била хубав знак на промяна и величие заради изключителния си витален цикъл. Пърхащите пеперуди се разпознават с феите, което ги свързва с детайла на въздуха, обвързван със знака на Близнаци. Но в Япония пеперудата е въплъщение на променлив ухажор и емблема на занаята на гейшите, макар че две пеперуди символизират фамилното благополучие. Човек, роден под знака на пеперуда, обича всичко автентично и извънредно, лековерен, само че самият той знае по какъв начин да обърква и мами, разговорлив, пробва се да направи положително усещане. Пеперудата вехне без събеседник, приятелите са жизненоважни за нея. В любовната са доста всеотдайни.

Рак - Воден бръмбар
От всички инсекти бръмбарите в митологията имат най-противоречиво значение. Някои изображения или фигури на бръмбари са обект на защитна магия, защото твърдите им крила се свързват с щита на воина, други ги свързват с цикличното прераждане на природата. Водният бръмбар или Плувецът е огромен водолюбител, обича да се гмурка и да дебне. Той ловува освен други инсекти, само че и охлюви и тритони, причаквайки ги във водорасли. Предпочита да заобикаля паниката, като се носи над меката кал. Затворен, той се усеща ужасно самичък, само че в търсене на любовен сътрудник е подготвен да се изкачи до върха на най-високата езерна лилия, а също по този начин да прояви голяма грижа за потомството.

Лъв - Червената калинка
Калинката е знак на любовта, слънцето и насладата и има позитивен смисъл, означаващ небесно застъпничество и шанс. Огненочервеният цвят на „ наметката “ на калинката я трансформира в знак на сексуалността, любовта и щастливия брак. Лесно реализират задачите си в любовно отношение. Те се стремят да намерят своето място под слънцето, с цел да се радват на вниманието и възхищението на другите. Склонни към лесни измами, умеят да се подчиняват, да основават потребни контакти, а персоналните им упоритости служат като основа за осъществяване на дълготрайни проекти и кариерно развиване. Също като калинките, Лъвовете обичат приключенията и пътешествията – смяната въобще не ги плаши.

Дева - Немирен скакалец
Скакалецът символизира обилие, героизъм, предвидливост и достойнство. Древните атиняни чествали благородното си рождение, носейки златен скакалец в косите си. Скакалецът е астрологичният амулет на Девата. Тялото на това животно има цяла система от органи за свирукане и слух, а на лявото крило има назъбена вена (лък). Затова обликът на Скакалеца, сходно на щуреца е знак на „ поезията на земята “. Човекът-скакалец улавя и най-малките елементи, деликатно гълтам и проучва информацията. Той е правилен сътрудник във всяка активност и връзка. Не е конфликтен, само че знае по какъв начин да отстоява себе си и околните си. С неизменност и старание може да направи огромен скок в живота.

Везни - Гласовита цикада
Древните гърци вярвали, че цикадата се храни с утринна роса, символизира безконечната младост, присъща на богинята на зората – Еос. Циката е знак на цикличността на светлината и тъмнината. В Япония пеенето на цикадите символизира мира, хармонията и хубостта на природата. Подобни тълкувания дават на цикадата планетарните знаци на Венера, шеф на Везни. Мъжът Цикада има емфатичен естетически усет и неговата страст не надвива над мозъка, той се стреми да поддържа баланс във всичко. Отбягва грубите персони или е благосклонен и изкусен до степен на хлъзгава вежливост. Всичко подлага на подозрение, само че в сериозни обстановки взема осведомено решение.

Скорпион - Дългокрак паяк
Паякът е знак на мъдрост и магическите качества. Нищо чудно, че той постоянно е изобразяван на талисмани, с цел да защищава от всяко зло. Паяжината е знак на сътворението, с помощта на което е основан светът. Типичните качества на паяка обаче са маркирани в приказките като претекстове за ловкост, лакомия и студена свирепост. Ако Човекът-паяк вътрешно осъзнава своята загадка власт над другите, това може доста да скапе неговия темперамент. Ако желае, той схваща света на невидимото на драго сърце, може да се занимава с лечебни, вълшебен и духовни практики. Те са небрежни, нетърпеливи, само че безстрашни. Не е ли това идеалното изложение за Скорпиона.

Стрелец - Безстрашна богомолка
Дори в наше време на богомолката се приписват вълшебен сили. В Япония има двусмислено отношение към нея. От една страна, тя въплъщава тъмната страна на човешките каузи, от друга – е знак на доблестта на самурая. Най-любопитна е символиката на богомолката при бушмените. За тях тя е свещено животно, което учи да следи външната устойчивост, с цел да обмисли всичко, тъй че по-късно дейностите да придобият акуратност, убеденост и мощ. Благодарение на способността да замръзва на място, тя ненадейно „ оживява “ и нападна плячката си. Хората, родени в дните на Богомолката, са безстрашни. Постигат задачата, към която отиват намерено. Умни, далновидни, прагматични.

Козирог - Кръвопиещ комар
Обикновено насекомите не провокират позитивни асоциации у нас. Но измежду всички тях има една дребна животинка, която сигурно освен символизира, само че и предизвиква много неприятни страсти и чувства. Става дума за кръвопиещите комари. Те идеално дават отговор на темперамента и характера на Козирозите. И не тъй като отмъстително изсмукват топлата кръв и ни образуват нерви и противен сърбеж. Всъщност комарите са възхитителни, тъй като не се опасяват от огромни съперници. Те са небрежни, нетърпеливи, само че безстрашни. Не е ли това съвършено изложение на Козирозите. Трудностите, които среща, биват преодолявани с невероятна непримиримост и голямо самообладание.

Водолей - Малка светулка
Подобно на светулки, Водолеите озаряват с вътрешната си светлина и оптимизъм даже в най-тъмната и дъждовна нощ. Специални субстанции предизвикат „ постепенно горене “ и тогава в дребна лаборатория на светулка се ражда фосфоресцираща светлина. Горското осветяване е невероятна панорама. Човекът Светулка е любознателна, одухотворена, пристрастена натура, способна на рисковани дейности. В сантименталната връзка не е прекомерно предан. Склонни към завършения и любовни случки. Знае личната си стойност. Отворен към всичко ново, непознато и друго. Те радват с алтруистичния си метод към живота, отнасят се към всичко с позитивна настройка и зареждат с това околните си.

Риби - Водно конче
От антични времена преливащи се крила и големи очи на водното конче провокират концепцията, че то съществува, в два свята по едно и също време. За разлика от европейската просвета, където водното конче се свързва с лекост и лековерие, на Изток то е знак на многоизмерна действителност. Така че знакът на Риби възнаграждава своите подопечни с мистицизъм, илюзорна природа, способността да усещат това, което другите не могат да управляват. Те са срамежливи, потайни, само че в това време придирчиви и цялостни с сила. Влюбени, чувствени, откровени. Често бъркат, само че с подготвеност признават грешките си. Мъдри и прагматични, Рибите интуитивно усещат това, което другите знаци не подозират.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР