Знам, че няма да е лесно, но знам, че с

...
Знам, че няма да е лесно, но знам, че с
Коментари Харесай

Новият областен на Смолян: Който смята, че при мен може да си купи нещо, греши

Знам, че няма да е елементарно, само че знам, че с общи старания ще се оправим. Приоритетите ми ще бъдат такива, каквито са записани в съдружното съглашение на ръководството. На първо време - да запазим здравето и живота на нашите съграждани и нулева приемливост към корупция. Всеки, който си мисли, че идвайки в регионална администрация и в кабинета на регионалния шеф, ще може да си купи нещо, е сбъркал. Искам да го кажа още в този момент – това съобщи новият регионален шеф на Смолян Емил Хумчев.

Днес той одобри поста от предшественика му и съпартиец Стефан Сабрутев – длъжностен регионален шеф през последните 7 месеца. От него Хумчев получи символичния ключ на област Смолян, като съобщи, че ще работи безрезервно с всички държавни институции, с всички кметове на общини и обитаеми места, с всички ръководители на общински препоръки.

 



 

„ Вратата на регионалния шеф и регионална администрация ще бъде отворена за всеки, който идва тук с положителни планове и с това да способства за развиването на област Смолян. Давам си ясна сметка, че живеем в най-трудния регион в страната, в това време най-красивия. Нашият регион се нуждае от безспорна държавна поддръжка и моите дейности ще бъдат ориентирани към това област Смолян и Родопите да получат особено отношение, тъй като другояче нищо положително не ни чака. Вчера излязоха и статистиките и виждаме по какъв начин в последните години сме се стопили с над 26 хиляди души. Трябва да спрем тази наклонност и ще разгадавам на всички вас в това “, сподели новият регионален.

След което благодари на министър-председателя за гласуваното доверие, на партията си Българска социалистическа партия, която го номинира, и на съдружните сътрудници за поддръжката. Благодари на фамилията си, „ тъй като то е най-губещо от цялото това нещо “.

Хумчев даде дума, че всеки бизнес, всеки бранш, нуждаещ се от поддръжка, ще има в негово лице другар и сподвижник.

„ Надявам се туристическият сезон да бъде добър. Ще създадем всичко допустимо да подкрепяме Пампорово, тъй като то е перлата на Родопа планина и Смолянска област, да притеглим вложения в нашата област, да подтикваме икономическото развиване по всевъзможен метод, във всяка община и по този метод да задържим първоначално хората и, дай Боже, да върнем напусналите. Бог да пази Смолян и Родопа планина! “, пожела новият шеф.

Той посочи, че още от понеделник стартира срещи по браншове.

„ Моето предпочитание е да създадем по този начин, че да има последователност и предвидимост, да предотвратяваме рецесии. Затова още от понеделник ще стартираме срещи със здравните служби. След това ще продължим с останалите, с цел да се опитаме да предотвратяваме авансово задаващи се проблеми “, добави Хумчев.

Служебният регионален шеф се похвали, че са се справили отлично с изборите предходната година – три за парламент и един за президент и вицепрезидент. „ Успяхме да покажем, че изборите могат да бъдат почтени. До огромна степен ограничихме купения избор и този, който бе следен “, уточни Сабрутев.

 



 

Докладва, че са приключили строителството на граничния контролно-пропускателен пункт Рудозем-Ксанти и сега тече процедурата по доставка на съоръжение. Похвали се също по този начин, че с помощта на визитите на служебния министър председател Стефан Янев, на президента Радев и вицепрезидента Илияна Йотова са били обезпечени 10 млн. лева за общините в региона.

Той твърди, че околовръстният път на Чепеларе е към този момент включен в Оперативна стратегия " Транспорт " и идната година ще стартира строителството му.

„ Ако прежде ръководещите бяха подготвили задоволително планове по направление Асеновград - Рудозем, по Оперативна програма " Транспорт " можеше да финансираме доста огромна част, защото големи средства ще върнем в Европейски Съюз поради това, че страната не ги е усвоила. Скоро четох в медиите, че имало планове. Няма такова нещо. Има предпроектно изследване за 13,8 км, само че по тази стратегия не се финансират на стадии предпроектни изследвания, а работни планове “, сподели Сабрутев.

Другото му изказване е, че са се „ преборили “ в състезание с останалите, граничещи с Гърция области - Благоевград, Кърджали и Хасково, от идващия програмен интервал на трансграничната стратегия България-Гърция да обезпечат 12 млн. евро за 4-тия стадий на основната пътна връзка в Смолян.
Емил Хумчев от Златоград става регионален шеф на Смолян
Емил Хумчев от Златоград е новият регионален шеф на Смолян. Той ще наследи поста от съпартиеца си Стефан Сабрутев - длъжностен област...
Прочети повече
 



 

„ За тези седем месеца успяхме да създадем доста добра връзка с всички общински кметове в област Смолян - това, което скоро не се бе случвало, тъй като имаше разделяне на „ наши “ и „ ваши “. Аз мисля, че всеки от кметовете може да удостовери, че имахме прелестни връзки, макар политическите ни разлики. Надявам се идващият регионален шеф да продължи в тази тенденция, тъй като ние като държавни чиновници би трябвало на първо място да мислим за богатството на хората. Препоръчвам и му поисквам да сътвори мощно лоби в София, в страната и ръководството, което да работи за област Смолян “, акцентира Сабрутев.

 

Още от СМОЛЯН:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР