Знаковият социалист нарушил Устава, кандидатирал се за депутат от партията

...
Знаковият социалист нарушил Устава, кандидатирал се за депутат от партията
Коментари Харесай

БСП изключва Аргир Бояджиев заради партийно предателство

Знаковият социалист нарушил Устава, кандидатирал се за народен представител от партията на Лупи

Ще бъде ли изключен от Българска социалистическа партия или управлението на партията ще си затвори очите за нарушаването на Устава? Това попитаха посредством Флагман.бг редови членове на социалистите, които са останали изумени от държанието на офицера от Държавна сигурност, бивш изп.директор на „ Пристанище Бургас “ и шеф на Регионална дирекция на вътрешните работи Бургас.

В залеза на политическата си кариера, Бояджиев попадна в необяснима обстановка – кандидатира се за народен представител на изцяло неизбираема позиция от партия, която е безспорен новобранец в този избор. Той е на 3-та позиция измежду претендентите на „ Българската социалдемокрация “ на някогашния вицепремиер и президент на ЦСКА Александър Томов-Лупи.

Защо Аргир Леонидов Бояджиев, който произлиза от остарял партиен жанр, майка му е от именития отряд „ Народен пестник “, а самият той членува в партията от 50 години, се впусна в тази странна случка остава мистерия. Миналата година се появи информация, че ще поддържа така наречен " Лява опция ", самият т само че след това размишления и остана правилен на Българска социалистическа партия, до този миг.
 Аргир Бояджиев се кандидатира за народен представител от друга партия и пристигна на събитие, проведено от Българска социалистическа партия - отбелязване на 77 години от 9-ти септември 1944
„ Правилата би трябвало да важат за всички. Преди време изключиха Павел Маринов, тъй като се кандидатира за народен представител от листата на Жан Виденов. Да забележим в този момент дали управлението ще приложи същия метод и за Аргир Бояджиев, или ще си затвори очите? “, разясниха пред Флагман.бг трима знакови социалисти, поискали анонимност.

Флагман.бг потърси ръководителя на БСП-Бургас. Оказа се, че Бояджиев е сегашен член на Общинския съвет на социалистическата партия.

„ Ако би трябвало да бъда почтен, самият аз също останах доста сюрпризиран от дейностите му. Нито един от членовете на Общинския съвет не е бил известен за желанията на нашия приятел – да се кандидатира за народен представител от друга партия. Това е негово право, само че ние компромис няма да вършим. Уставът е безапелационен и споделя, че присъединяване в друга листа, води до неотложно преустановяване на участието “, сбит бе пред Флагман.бг Живко Господинов.

Той въпреки всичко означи, че фамилията на Аргир Бояджиев и самият той имат своето място в историята на партията и ще подходят с нужното почитание.

Аргир Бояджиев е на 75 години. Завършил е Висшето военноморско учебно заведение във Варна, работил е в Българския морски флот, Министерство на вътрешните работи и Пристанище Бургас. Той е някогашен полковник от Държавна сигурност, а в интервала 1994-1997 година бе шеф на Регионална дирекция на вътрешните работи Бургас. През 2006-2009 година, когато управляваше Тройната коалиция той бе изп.директор на Пристанище Бургас. Впоследствие получи обвиняване за злоупотреби, само че бе оневинен от Бургаския областен съд. По времето на кабинета „ Орешарски “ се върна като ръководител на Борда на врата, само че за прекомерно малко – ГЕРБ го уволни няколко месеца по-късно.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР