Знаков за американските военноморски сили кораб съвсем скоро ще отиде

...
Знаков за американските военноморски сили кораб съвсем скоро ще отиде
Коментари Харесай

За първи път: Частна фирма ще нареже американски атомен самолетоносач

Знаков за американските военноморски сили транспортен съд напълно скоро ще отиде в предишното. Първият в света атомен самолетоносач Enterprise ще бъде раздрънкан и нарязан и то от частна компания, написа Breaking Defense.

Контекст : Enterprise е осмият подред транспортен съд с това име в американския военен флот. Той е спуснат на вода през 1960 година като военен транспортен съд без аналог в света. Атомният му реактор даваше опция да остане 13 години в морето без потребност от зареждане. На борда си корабът носеше до 90 самолета.

След повече от половин век работа отиде в " пенсия ". В момента се строи нов самолетоносач със същото име.
 Русия ще строи първия си нуклеарен самолетоносач, откакто бракува единствения, който има
Русия ще строи първия си нуклеарен самолетоносач, откакто бракува единствения, който има

Руският флот не разполага с нито един самолетоносач

Детайли : Според финалната работна версия на оценката за въздействието върху околната среда на разкомплектоването на бойния транспортен съд най-хубавият вид е да се подпише контракт с частна компания, която да поеме и демонтирането на радиоактивните съставни елементи от задвижващата му система.

Според специалистите от американския флот различните разновидности, които изискват потреблението на някой от неговите корабостроителници, ще са по-бавни и по-скъпи за реализация. Причината - сега корабните фабрики са извънредно ангажирани поради по-голямата интензивност на бойните кораби и по този начин разглобяването на остарелия Enterprise може да се проточи чак до 2040 година
 Турция скоро ще има самолетоносач - и това е значимо за... енергетиката
Турция скоро ще има самолетоносач - и това е значимо за... енергетиката

Авиокрилото на " Анадолу " ще е формирано най-много от дронове

Какво следва : До края на юли продължава публичното разискване на Оценка на въздействието върху околната среда за нарязването на атомния самолетоносач. След това ще бъде определен реализатор.

Много евентуално е това да бъде Huntington Ingalls Industries (HII), която работи по самолетоносачите на Съединени американски щати от години. С компанията към този момент са водени диалози и за втория остарял атомен авионосец от същия клас - Nimitz.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР