Знакът V, въведен някога от Гьоринг, сега ще рекламира единния

...
Знакът V, въведен някога от Гьоринг, сега ще рекламира единния
Коментари Харесай

Русия избра нацистка символика и за предстоящите избори

Знакът V, въведен в миналото от Гьоринг, в този момент ще популяризира единния избор на 10 септември 2023 година

Русия се спря на следващ нацистки знак за идните единни избори на 10 септември – латинската писмен знак V. В четвъртък председателката на съветската Централна изборна комисия Ела Памфилова показа логото на Единния ден за гласоподаване. Тя изясни наличието на буквата V с това, че означавала по едно и също време „ отметка “ и „ поддръжка за нашите воини ". „ Надяваме се всички райони без изключение да поддържат логото ни и да го употребяват на идните избори “, сподели госпожа Памфилова.

Изборите на 10 септември ще обзет 54 съставни републики и области на Русия, измежду които би трябвало да са за първи път Донецката и Луганската национални републики, Запорожката и Херсонската области, както и столицата на Крим – Симферопол, в случай че всички те до тогава са към момента под съветска окупация.

Знакът V е употребен по този начин всеобщо и в Нацистка Германия след 1940 година. Буквата е въведена от ръководеното от Йозеф Гьобелс министерство на пропагандата като знак на „ всеобхватните победи на Третия райх “. Тя върви неразривно с мотото „ Германия побеждава на всички фронтове “ и е можело да се види на постаменти, плакати, изрисувана по стените на здания, както и на всевъзможни нацистки мероприятия. Гьобелс я утвърждава малко откакто английското радио Би Би Си избира за собствен начален сигнал на предаванията си морзовия тон на думата „ Victory “ (Победа).
   Знакът V, съпроводен с девиза „ Германия побеждава на всички фронтове “, е въведен от нацисткото Министерство на пропагандата през 1940 година. С него украсяват даже Айфеловата кула, когато Германия окупира Франция
Това е следващият нацистки знак, който Русия вкарва в пропагандата си, откакто още с началото на експанзията против Украйна в страната бе въведена полусвастиката Z.

Тогава съветското министерство на защитата съобщи, че Z значи „ за победы “ (за победа), както и „ за мир “, „ за наших “ (за нашите хора) и други Това обаче озадачи мнозина, доколкото буквата е хем на латиница, хем наподобява като полусвастика.
  Полусвастиката Z стана емблема на съветската експанзия против Украйна, само че всеобщото ѝ потребление я трансформира в бутафория
Руснаците одобриха Z и започнаха да го употребяват всеобщо, даже в разнообразни бутафории, като при празненства в детските градини. Бившият министър-председател, в този момент началник на Руската галактическа организация, Дмитрий Рогозин промени името на своя канал в Телеграм на РогоZин, а един от съветските райони – Кузбас, пък вкара плакати, на които е изписан КуZбас.

Освен за идните избори, нацисткият знак V от много време към този момент се употребява в съветските въоръжени, където по думите на виновни военни означавал „ Величие “ и „ Вперед “ (напред).
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР