Знаете ли коя е Мирослава Вавринцова? Едва ли сте чували

...
Знаете ли коя е Мирослава Вавринцова? Едва ли сте чували
Коментари Харесай

Мирка - най-голямата победа на Роджър Федерер

Знаете ли коя е Мирослава Вавринцова? Едва ли сте чували това име. Но, в случай че ви кажем " Мирка, брачната половинка на Роджър Федерер ", в съзнанието ви ще изникне жена, седнала в най-важната ложа на най-важните шампионати.

Мирка е една от институциите в тениса! Тя е част от живота на един от най-големите първенци в света от 2000 година насам. И в действителност Мирка е по-важна от всички тези 20 трофеи от Големия шлем, които Роджър има в сбирката си.

Снимка: Getty Images

Днешната ни героиня е родена на 1 април 1978 година в градчето Бойнице в централна Словакия. Когато е на 2 години, цялото семейство се мести в Швейцария. Така че не е изненада, че Мирка е по-скоро швейцарка.

През 1987 година татко ѝ я води на тенис шампионат, където се среща с някогашната номер 1 в света Мартина Навратилова. Именно носителката на 18 трофеи от Големия шлем дава първите инструкции на Мирка в тениса.

Снимка: Getty Images

Кариерата на бъдещата госпожа Федерер не е кой знае какъв брой впечатляваща. Най-доброто ѝ класиране в международната класация е 76-о място през 2001 година Тогава тя доближава и до трети кръг на Откритото състезание на Съединени американски щати.

Година по-рано пък среща един човек, който ще преобърне живота ѝ. Роджър Федерер и Мирка са част от швейцарския отбор за олимпийските игри в Сидни. През 2002 година двамата играят на смесени двойки в шампионата " Хопман Къп ".

Снимка: Instagram

Мълвата гласи, че точно Маестрото съумял да върне вярата в любовта на своята бъдеща брачна половинка. Малко преди да го срещне Мирка скапва годежа си с богат мъж от арабския свят. Според италианското издание " Джиоа ", тя пази тази история в дълбока загадка дълги години, като даже самият Роджър научава по-късно.

Мирка поставя завършек на спортната си кариера през 2002 година поради травма в крайници.

Снимка: Getty Images

Когато връзката им с Федерер се задълбочава, тя стартира да го следва на всички шампионати.

Двамата подвигат женитба на скромна гала в Базел през 2009 година

Снимка: Instagram

Без медиен звук, ревностни към персоналното си пространство и спестовни към изказвания и проява на усеща - по този начин живеят Мирка и Роджър и през днешния ден.

Е, те не са сами! Цели 4 чифта крачета тичат към тях. Мирка ражда два пъти. През 2009 година на бял свят се появяват близначките Майла и Шарлийн. През 2014 година фамилията още веднъж приветства близнаци - Лео и Лени!

Снимка: Getty Images

В тенис средите постоянно се чува шегата, че след време династията Федерер може да господства, както на сингъл, по този начин и на двойки!

Снимка: Getty Images

Интересен факт е, че всички шестима членове на фамилията пътуват дружно за всеки един от шампионатите на Роджър. В ложата на швейцареца е цялостно! И нормално натам са ориентирани обективите на камери и фотоапарати.

Не си мислете, че това кара Мирка да бъде безупречна в своя външен тип. Всъщност, тя постоянно получава упреци, че не наподобява като брачна половинка на първенец. Няма ги дизайнерските облекла, грим и прическа по последна мода.

Снимка: Getty Images

Но пък това в тази ситуация не е значимо! С сполучливата си кариера Роджър си е заслужил прозвището Маестрото. А Мирка? Нея можем да назовем сполучлив продуцент!

Съветваме никой да не се подиграва на външния тип на жена, за която Федерер споделя: " Ако Мирка ми каже, че не желае да пътува повече, завършвам с тениса! "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР