Знаете ли кой е най-старият град в Германия? Това е

...
Знаете ли кой е най-старият град в Германия? Това е
Коментари Харесай

Триер - немска провинция с римско потекло

Знаете ли кой е най-старият град в Германия? Това е дребното провинциално градче Триер (на български ще го срещнете и като Трир), учреден още от римляните в най-известната котловина в Германия - долината на река Мозел. Ето за какво, в другояче типичния немски град през днешния ден ще откриете многочислени следи от римското му родословие. И това не е всичко! Друга забавна линия на Триер е комбинацията от правинциален жанр и интернационален дух, който се дължи на обстоятелството, че градчето е разположено наоколо до Франция, Белгия и границата с Люксембург. 





Всичко това прави немското градче привлекателно място за разходка. А ето и няколко хрумвания какво да видите и опитате там:

1. Сред  забележителностите от римско време , които безусловно би трябвало да се видят в Триер, са базиликата „ Св. Константин ”, добре непокътнатите градски бани, римският амфитеатър и крепостта Порта Нигра (Porta Nigra) или „ Черната врата ”. Тя е сносно непокътната и съставлява най-голямата врата, издигната от римляните, на север от Алпите. Предполага се, че в миналото тук е имало четири такива римски врати, само че останалите три с течение на времето са разграбени и от тях са останали най-вече руини.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР