Знаете ли кой е най-интелигентният орган на нашето тяло? Предполагаме,

...
Знаете ли кой е най-интелигентният орган на нашето тяло? Предполагаме,
Коментари Харесай

Как да управляваме тревожността в прости стъпки?

Знаете ли кой е най-интелигентният орган на нашето тяло? Предполагаме, че отговорът, който ще ви хрумне, ще бъде мозъкът. И истината е, че не е по този начин. Знаете ли за какво?

Когато ядем нещо токсично, стомахът ни съумява да го отстрани: усещаме се изтощени и незабавно повръщаме. Въпреки това, когато имаме токсични мисли, такива, които провокират тревога, стрес и болежка, мозъкът не ги отстрани. Напротив, това, което прави през множеството време е да ги " храни " още повече, вследствие на което те порастват и стават все по-силни и по-силни, до момента в който поемат надзор над мозъка ни в неговата целокупност.

В днешната публикация бихме желали да споделим с вас някои разсъждения и на практика принадлежности, с цел да научите по какъв начин да управлявате това положение.
Тревожността води до диабет и сърдечни болести при мъжете
Американски учени са стигнали до извода, че мъжете, които повече се безпокоят, по-рано развиват заболявания на сърцето и диабет. Резултатит...
Прочети повече
Какво е тревога?

Тревожността не е нищо повече от предпазен, повсеместен, адаптивен механизъм, който има функционалността да усъвършенства работата и потенциала на хората в предизвикателна обстановка.

Но можем ли самите ние да управляваме тази тревога?

Първа стъпка към ръководството на тревогата

Първата стъпка към това е да осъзнаем, че всичко е наред! Тоест да осъзнаем, че това, което ни се случва е предпазен механизъм и няма нищо неприятно в самите нас. Човешкият разум по природа, когато не е фокусиран върху съответна задача, това, което прави, е да се лута от една мисъл към друга.
Учени назоваха пушенето като една от аргументите за самотата
Тютюнопушенето може да направи човек по-самотен, счита интернационална група откриватели – с времето околните на пушачите понижава...
Прочети повече
Когато се лутате, се появяват мисли и облици, които имат три характерности: те са автоматизирани, прескачат сред минало и бъдеще и най-после търсят надзор над обстановката, търсят сигурност.

Поради тази причина е доста елементарно да попаднете в клопките на терзанията, тъжните мемоари, ограничаващите съпоставения, прогнозите за бъдещето, в които постоянно търсите най-лошия сюжет.

Втора стъпка за ръководство на тревогата

Втората стъпка е да осъзнаем, че ние сме единствените виновни за мислите, които имаме. Отговорност значи дарба за отговор. След като осъзнаем мислите, които имаме, тогава можем да развием способността да реагираме.

И какво тъкмо значи това? Това значи да спрем да храним тези мисли. Това значи да се научи да разчупим механизма, който ни кара да изпитваме безпокойствие. Да, тъй като надълбоко в себе си ние сме тези, които го сътворяваме посредством умствен развой.
Как да се избавим от безпокойството и да станем по-щастливи: 7 потвърдени правила
Никой от нас не е ваксиниран против паниките, които ни държат будни, и ежедневните терзания за дребни неща. Както се оказва, научно...
Прочети повече
Трета стъпка за ръководство на тревогата

Стигаме до третата стъпка: започваме да „ преобразоваме мозъка си “ в наша изгода.

Умът с неговите механизми е като острие: може да се употребява за пострадване или за лекуване, зависи единствено от това по какъв начин го използваме. Спрете да храните ограничаващи вярвания. Спрете ограничаващия психологичен механизъм незабавно щом го осъзнаете. Тоест спрете да подхранвате мислите, виновни за увеличението на вашата тревога. Просто кажете „ СТОП СЕГА “ на глас и фокусирайте мозъка си върху нова мисъл, тази, която може да ви успокои.

Изберете потребна фраза в този смисъл (например: всичко ще бъде наред, управлявам мислите си и мозъкът ми е на мои услуги ), която можете да си повтаряте всякога, когато сте на път да започнете остарелия мисловен развой.

Ще съумеете ли да го извършите? Смятате ли, че е допустимо да започнете да управлявате тревогата с тези елементарни стъпки?

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР