Знаете ли какво правят в парламента, когато не желаят да

...
Знаете ли какво правят в парламента, когато не желаят да
Коментари Харесай

Вместо акции на булевардите и съмнителни статистики, Рашков да направи акция в МВР

Знаете ли какво вършат в Народното събрание, когато не желаят да разкрият истината за следващата скица? Създават комисия! А знаете ли какво вършат в Министерство на вътрешните работи след всяко тежко произшествие? Организират огромна акция и стартират да ревизират всичко живо наред! А знаете ли какъв е резултатът от това? Никакъв!

Нито комисиите, нито огромните акции могат да решат какъвто и да е проблем. Защото, с цел да бъде един проблем решен, преди всичко той би трябвало да се формулира, по-късно да се проучва и най-после да бъде препоръчано решение. И да не не помни – постоянно е честно, когато някой, който не си е приключил работата се извини или подаде оставка.

Зловещата злополука на бул. „ Черни връх “ в столицата, при която татуиран безхаберник умъртви две девойки на тротоара, направи цялостна дисекция на част от българската реалност. /Наблягам на част, защото има хиляди българи, които работят за личния и този на страната разцвет и възпитават децата си в този дух. Въпреки всичко!/

Какво видяхме под отломките на джипа на Георги Семерджиев?

-Пълно неглижиране на Закона и разпоредбите на придвижване.

Българската брошура на Семерджиев е отнета от 2005 година, само че досега на злополуката той освен е карал интензивно, само че и е бил спиран задоволително постоянно от чиновниците на реда. Въпреки това не е получил по съществено наказване.

Семерджиев е хващан 6 пъти без брошура и има 80 отнети точки (при оптимални 39 в талона).

На 16 май 2012 година е спрян в София и са му формирани два акта поради това, че е карал без регистрационни табели (наложена му е санкция в размер на 200 лева.) и че е карал без годна брошура (за което е санкциониран с 300 лева.).

Столични служители на реда са го спрели още веднъж на 18 януари 2014 година Наложена му е санкция от 30 лева поради това, че не е върнал интернационалната си шофьорска брошура, откакто тази в България към този момент му е била отнета.

На 6 юни 2014 година е засечен още веднъж от служители на реда в Несебър, които са открили същото нарушаване. Глоба не му е наложена, само че документите са изпратени на прокуратурата.Малко по-късно столичната полиция му постанова серия от санкции на обща стойност 120 лева, когато е спрян за инспекция и са открити разнообразни нарушавания като не е носил и документи.

Няколко месеца по-късно, на 18 септември 2014 година още веднъж е спрян за инспекция в София като му е наложена санкция в размер на 1000 лева, а материалите са изпратени на Софийската районна прокуратура, която е образувала досъдебно произвеждане.

През 2016 година против него е формирано още едно досъдебно произвеждане, само че няма информация до къде е стигнало то.

През последните години при разнообразни инспекции, за които е бил спиран, служителите на реда са открили серия от нарушавания - че е карал недееспособен, че е минал на червен светофар в София. Образувано е и друго досъдебно произвеждане, откакто инспекция е открила, че автомобилът му е бил със затъмнени стъкла, а той е управлявал под въздействието на опиати.

От началото на тази година са му формирани 3 фиша - че автомобилът му е със затъмнени стъкла, че не носи документи и че не е минал наложителния годишен механически обзор.

На процедура това значи, че институциите които би трябвало да спрат този човек – полицията и прокуратурата, са просто едни регистратори на нарушавания, без никаква потребна активност в тази ситуация.

Но в действителност и това не е правилно. Изнесените детайлности разкриват, че служителите на реда освен, че не са създали опит да санкционират самозабравилия се лидер, само че и са прикривали и даже подпомагали нарушаванията му.

Тотална проказа в органите на реда

На 11 юни т.г. Семерджиев е спрян за следващата инспекция в София и той е показал швейцарска шофьорска брошура. Докато униформените са правили информация обаче, той е избягал с автомобила си и по този начин книжката е останала при патрула. След случая чиновниците на 7-мо Районно ръководство са го оповестили за търсене. Дали на процедура е бил издирван, или издирването е останало единствено на документи, никой не знае. След злополуката се оказа,че тази брошура е подправена.

В тази връзка вътрешният министър Бойко Рашков съобщи: " Имам подозрение, че е упражнено необяснимо безучастие “. Интересно какво би трябвало да се случи, за може министърът да спре да се съмнява и да се убеди, че много хора по веригата, която той управлява не си правят работата. Не е ли извънредно време хората, които стоят отпред да си извадят главите от пясъка, да спрат да се „ съмняват “ и да поемат задължения. Проявеното полицейско „ състрадание “ преди месец, коства два млади живота и няколко разрушени фамилии.

Всъщност последващите разкрития опровергаха и предположенето за „ безучастие “. Защото служителите на реда от 7 РПУ може и да са бездействали, само че това надалеч не се отнася за сътрудниците им от 4-то и 1-во столични районни ръководства. Оказва се, че те са работили извънредно интензивно. Единственият проблем е, че са били от неверната страна на закона.

След първичната информация, че Семерджиев не е бил самичък в колата, множеството хора си показаха средностатистическа модифицирана кифла на предната седалка. И познаха, само че единствено до модификацията. Оказа се, че „ кифлата “ е настоящ служител на реда от Охранителна полиция, която освен не е спряла нарушителя, само че и му е помогнала да избяга от мястото на злополуката и да се скрие. И за похлупак на цялата чалгаджийска антиутопия се оказва, че служители на реда от 4-то са отишли до автомивката на Семерджиев, откъдето са взели стълба и са я занесли до жилището в " Лозенец ", където е живеел.

С помощта на тази стълба Семерджиев се е прибрал през прозореца, защото няма ключове. Те били изпаднали при злополуката и са открити от проверяващите по време на огледа.

Според осведомени, полицайката Симона Радева е имала връзка със Семерджиев и го е допускала до секретна информация от службата си. Когато не е била на работа, е оставяла радиостанцията си и по този начин той е можел да подслушва работата на полицейските чиновници.

В останките от аудито бяха открити синя лампа и полицейска палка. По непотвърдени данни е имало и оръжие, само че то е било прибрано екстрено.

Липса на съответна управническа реакция

Какъв беше коментара на министър Рашков, който в действителност призна за присъствето на Радева, 24 часа след злополуката и то откакто към този момент имаше изявления по тематиката?

„ Не е прелестно служители на реда да са толкоз покрай престъпния контингент “!

На Рашков може и да не му е прелестно, само че на въпросната полицайка явно й е прелестно да излиза с мутри и да се прави на мутра. Тя не пропусна да заплаши през фейсбук профила си всички, които са си разрешили да я подлагат на критика, а по-късно го закри.

Прехвърляне на топката

Дори голямата покруса не съумя да провокира помирение във войната сред прокуратурата и Министерство на вътрешните работи. Двете институции общоприетоо си размениха упреци и всяка от тях извади статистика, с цел да покаже каква работа е свършила. Но това освен че по никакъв метод не успокоява обществото, само че и затвърдява убеждението на хората, че правораздаване в страната няма.

Всичко това, което се оказа прикрито под отломките на джипа, няма да бъде преодоляно с " огромна акция ", даже тя да продължи до края на годината. Акцията би трябвало да бъде извършена първо в Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, а по-късно да се регистрира активност по улиците. Защото актовете на Семерджиев също са били част от " преобладаващите триумфи " на полицията, само че видно с какъв резултат. А, до момента в който чакате това да се случи, просто се пазете!

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР