Знаете ли какво е общото между Барак Обама, Бил Гейтс,

...
Знаете ли какво е общото между Барак Обама, Бил Гейтс,
Коментари Харесай

10 интересни факта за левичарите

Знаете ли какво е общото сред Барак Обама, Бил Гейтс, Леонардо да Винчи, Принц Уилям и Анджелина Джоли? На пръв взор безусловно нищо, нали? И въпреки всичко има нещо, което ги свързва с още 10% от популацията по света. Какво ли – ами, всички те са левичари.

В политиката, шоубизнеса, армията, науката и изкуството – левичарите са на всички места. Левичари са Аристотел и Ницше, Юлий Цезар, Роналд Рейгън и Бил Клинтън, Рафаело, Микеланджело, Ханс Кристиан Андерсен, Чарли Чаплин и Сара-Джесика Паркър.

През 1984 година Международната конфедерация на левичарите, в символ на митинг против устроения за десноръките свят, разгласи 13 август за собствен интернационален празник. Затова през днешния ден взехме решение да ви представим 10 забавни обстоятелството за левичарите.

 10 забавни обстоятелството за левичарите

1. Левичарите по-често се раждат през втората половина от годината, до момента в който десничарите – през първата.

2. Левичарите виждат света по друг метод . Смята се, че когато гледат даден облик, те употребяват противоположни полукълба на мозъка, спрямо десничарите. Оттам и особеното усещане.

3. Според астрологията щастливият ден на леворъките е вторник .

4. На QWERTY клавиатурата единствено с лявата ръка могат да се напишат 1447 думи (английски), до момента в който с дясната те са единствено 187.

5. Години наред се смяташе, че левичарите са по-податливи към алкохолизъм. Изследване от 2011 година разруши този мит на пух и прахуляк, само че въпреки всичко удостовери, че левичарите пият по-често.

6. Според статистиката, хората пишещи с дясната ръка, живеят към 9 години по-дълго от левичарите.

 10 забавни обстоятелството за левичарите

7. В мюсюлманския свят лявата ръка се смята за „ нечиста “ . Тя се употребява единствено за тоалет и с нея е неприемливо да се храни човек.

8. Специфичен ген дефинира дали човек е левичар или десничар още в утробата на майката.

9. Американски академик пък откри, че хора с по-тясна долна част на лицето доста по-често са левичари , в сравнение с мъжете и дамите с необятна брадичка и долна челюст.

10. Левичари са 20% от близнаците , което е два пъти повече от нормално.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР