Знаете ли, че въпреки малкото си размери, страната ни е

...
Знаете ли, че въпреки малкото си размери, страната ни е
Коментари Харесай

Рецепта за сладък български хляб

Знаете ли, че макар дребното си размери, страната ни е водеща в региона на кулинарните изкуства в международен мащаб?
В влиятелните заведения за хранене в Лондон и Париж българските ястия заемат гордо място. Всички ще се сетят за обичайните български салати, лютеници, туршии, подправки... Днес ще ви представим обичайната рецепта за сладостен български самун. Приготвянето му лишава време, само че резултатът си заслужава!
Съставки за тестото:
600 година брашно
60 година захар
0,5 чаена лъжичка сол
200 година кефир
50 гр.прясно мляко
1 супена лъжица суха квас
75 година маргарин (масло)
2 яйца
 Идея за бърза вечеря: Пълнени хлебчета с яйца Идея за бърза вечеря: Пълнени хлебчета с яйца
Приготвянето на вечеря след тежък работен ден е предизвикателство за всеки. Предлагаме ви една бърза и вкусна рецепта, която със сигурн...
За намазване:
2 жълтъка
2 супени лъжици прясно мляко

За плънка: 
2 супени лъжици масло, разтопено
2 супени лъжици мед
1 чаша накълцани орехи
1/3 чаша захар
1 чаена лъжичка канела

Начин на подготвяне:

Загрейте млякото и разтворете маята в него. Разтопете масло (или маргарин) до течно положение. Смесете кефира със солта, захарта и яйцата. Добавете маята и маслото. В получената примес, добавяйте последователно брашното (пресято). Трябва да имате безпрепятствено и много еластично (не стегнато) тесто, което не залепва към ръцете.

Сега намажете тава с растително масло, сложете тестото в нея, оставете я на топло място за час и половина. Замесеното тесто би трябвало да втаса съвсем 3 пъти.

След това смесете маслото и меда в чаша. В различен съд поставете канела, захар и ядки. Пригответе глазурата - ванилин, мляко, пудра захар. Разбийте всичко това добре с миксер, до момента в който пудрата захар се разтвори. След това разделете тестото на 2 елементи, разточете 1 част в кръг, намажете го от горната страна с мед и масло и поръсете с ядковата примес. След това покрийте всичко с другата част от тестото.

Поставете чаша в центъра на кората и изрежете кръг. Така може да я нарежете на 12 сегмента. Завийте деликатно всеки сегмент два пъти. Оставете всичко да втаса и печете във фурна (загрята до 170 градуса) за към 20 мин.

Оставете готовия сладостен самун да се охлади върху решетката. Нанесете глазурата и сладкият български самун е подготвен. Когато изстине може да сервирате.  Да ви е сладко!
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР