Знаете ли, че голяма част от причините за начина, по

...
Знаете ли, че голяма част от причините за начина, по
Коментари Харесай

10 признака, с които тялото ви алармира, че сте подложени на нечовешки стрес и е време за почивка, защото ще рухнете

Знаете ли, че огромна част от аргументите за метода, по който изглеждате, са свързани със напрежението? Опитайте се да контролирате причинителите за появяването му, с цел да предпазите външния си тип.
Стресът е положение на физическо и прочувствено напрежение, което може да се появи вследствие на отчаяние, яд или раздразнителност и носи негативни резултати за външния ни тип.

Ако е в дребни количества, резултатите от напрежението се смятат за нещо обикновено. Дори споделят, че той ни се отразява положително, защото от време на време може да ни помогне да избегнем рискови и неприятни обстановки.
 



В множеството случаи обаче, той води до отрицателни резултати, изключително върху външния ви тип.

Причината е, че той работи отвън контрола ни или поражда при условия, които пречат на здравословния ви метод на живот.

Въпреки, че той се демонстрира посредством поредност от негативни страсти, е потвърдено, че стресът поврежда значително физиката ни. Освен това предизвиква проблеми, които не се лекуват изключително елементарно.

С увеличението равнищата на хормоните кортизол и адреналин, тялото ви претърпява известни промени, които оказват въздействие както на здравето, по този начин и на хубостта ви.

Особено наранена е кожата ви, която е подложена на промени, влияещи на лицето и тялото ви като цяло. Вижте повече!

 

Торбички под очите

Съществува сериозна взаимосвързаност сред напрежението, безсънието и измененията в лицето ви.

Тревогите, проблемите с колегата ви или безкрайният брой отговорности в листата със задания могат да понижат качеството на съня ви и да доведат до образуването на тези грозни торбички.

Така очите и кожата ви се състаряват, изглеждате изтощени и носите белега за очевиден проблем със задържането на течности.

 

Суха кожа

Напрежението, породено от напрежението нарушава естествената хидратация на кожата. Ако не контролирате това, последователно ще се понижи желанието ви да пиете вода, а вместо това ще предпочитате по-често кафе или сода.

Основният проблем тук е, че тялото ви се нуждае от здравословен банкет на вода, с цел да е хидратиран и да поддържа равнищата на О2. Последният е необходим за клетките на кожата.

 

Акне

Доказано е, че стресът въздейства значително върху развиването на акне, псориазис, екзема и други постоянно срещани кожни проблеми.

Освобождаването на кортизол основава хормонален дисбаланс, който се демонстрира посредством акне и други промени в кожата както на лицето, по този начин и в други области на тялото.

Стресът може също да промени микрофлората на червата, което играе значима роля за здравето на вашата кожа.

 

Обрив и уртикария

Обривите и уртикария се предизвикват от дисбаланс в червата, прочут като дисбиоза.

Това се случва, когато неприятните бактерии „ завладяват “ този орган. Така те попречват действието на положителните микроби, които пазят вашето здраве.

 

Прекомерна загуба на коса

Понякога несъразмерният косопад е в следствие от непрекъснато излагане на стресови обстановки.

Това разстройство нарушава растежа на космения фоликул, отслабва го и води до загуба на коса.

 

Преждевременна поява на бръчки

Ако не се опитате да намалите напрежението в всекидневието си, рано или късно ще се образува остатък на кортизол. Последствията от него са високо кръвно налягане, повишение на тежестта и загуба на колагена.

От последното кожата ви ще загуби еластичността си и ще развиете прибързано бръчки в области като лицето, шията или ръцете.

 

Прошарена коса

Косата също може да старее прибързано, в резултат на напрежението. Ако сте генетично предразположени да имате прошарена коса още от ранна възраст, стресът в допълнение ще понижи производството на меланин, а това ще усили броя на сивите и белите коси.

Чрез увеличение на потреблението на биотин, протеин и витамин Е бихте могли да намалите тези отрицателни резултати, с цел да запазите косата мощна и витална.

 

Линии на ноктите

Появата на отвесни линии на ноктите ви е относително всекидневно събитие, обвързвано както с естествения развой на стареене, по този начин и с дефицит на хранителни субстанции.

Но когато те се простират от кутикула чак до върха на ноктите, това е явен знак, че стресът е оставил сериозен физически отпечатък върху тялото ви.

 

Мехури на ръцете

Понякога мехурите могат да се появят на ръцете и да се сбъркат за гъбична зараза или нещо сходно.

Това обаче в действителност е заболяване, известно като дехидроза, което се развива локално на посоченото място и е тясно обвързвано с продължителни интервали на стрес.

 

Незащитена кожа

Кожата, която е под стрес, е по-податлива на дразнители и инфекции, които повлияват на цялостния й тип. Липсата на надзор може да усили риска от гъбички, повърхностни изгаряния, петна по кожата и други недостатъци, които могат да я състарят прибързано.

Както виждате, стресът надвишава доста понятието за прочувствено положение и в последна сметка може да ви засегне по способи, които надали сте си представяли.

Въпреки че има козметични артикули, които могат да понижат и предотвратят тези резултати, значимо е да унищожите този проблем радикално, с цел да не се повтори още веднъж.

 

lekuvai.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР