Знаете ли, че един от най-често задаваните въпроси на изпълнителния

...
Знаете ли, че един от най-често задаваните въпроси на изпълнителния
Коментари Харесай

Съветите на Джеф Безос за „умна” бизнес стратегия

Знаете ли, че един от най-често задаваните въпроси на изпълнителния шеф на Amazon Джеф Безос е да даде прогноза какво ще се случи след 10 години? А знаете ли по какъв начин дава отговор един от най-богатите мъже в света? Ами, той нормално свива плещи и отвръща, че това е изцяло неправилен метод към бизнес тактиката.

„ Има нещо, за което рядко ме питат: „ Какво няма да се промени през идващите 10 години? ” Отговорът на този въпрос ще ви разреши да организирате дейностите си. Можете да работите върху това с убеденост, знаейки, че цялата сила, която инвестирате през днешния ден, ще ви донесе дивиденти за 10 години ”, сподели Безос при откриването на конференцията на Amazon за изкуствен интелект и роботика Re-Mars.

Конкретно за плана Amazon, да вземем за пример, Джеф Безос е убеден, че през идващото десетилетие хората към момента ще се нуждаят от ниски цени, бърза доставка и огромен избор.

„ Невъзможно е да си показва хората да ми споделят: „ Джеф, обичам Amazon. Просто желая да превозвате стоките малко по-бавно. Или: Обичам Amazon, само че желая цените да са малко по-високи ”, споделя изпълнителният шеф на американската компания.

Според Безос, когато един водач знае по какъв начин да разпознава значимите хрумвания, които са постоянни, а те по предписание са свързани с потребностите на клиентите, това дефинира и неговия метод към организирането на бизнеса - в какво да влага и даже какви опасности да поема. И противоположното, в случай че започнете с неща, които ще се трансформират, да вземем за пример, от съперниците и техните дейности, то това значи, че вие непрекъснато ще би трябвало да променяте тактиката си, на мнение е той.

„ Ако знаете, че нещо няма да се промени, не е нужно да вършиме доста проучвания по този въпрос. Щом започнете да мислите за това по подобаващ метод, като за нещо значимо, фундаментално, можете просто да запишете отговорите ”, счита още Джеф Безос.

Източник: Business Insider

Редактор: Нели Тодорова

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР