Знаете ли, че алуминиевото фолио има и други приложения, освен

...
Знаете ли, че алуминиевото фолио има и други приложения, освен
Коментари Харесай

4 употреби на алуминиевото фолио, за които не сте подозирали

Знаете ли, че алуминиевото фолио има и други приложения, с изключение на пакетиране на останки от храна или печене на сандвичи? Почти всеки дом има ролка в чекмеджето, само че не доста хора знаят защо тъкмо може да им послужи. Ето 4 в действителност гениални използва.
1. Полира сребро
 5 неподозирани приложения на пакетчето от чай 5 неподозирани приложения на пакетчето от чай
След като извършите чая си, не изхвърляйте пакетчето! Нямате концепция какъв брой потребни приложения има то. Освен познатите удобни въздей...
Покрийте мивката или някоя тава с алуминиево фолио и я напълнете с 3-4см доста гореща вода. Добавете по 2 супени лъжици сол и сода за самун. Внимателно пуснете своите сребърни предмети в течността, като се уверите, че те се допират в алуминиевото фолио. Чрез развой, прочут като йонен продан, потъмняването ще изчезне за броени минути.
2. За почистване на загорели тави и тигани
Не е належащо да накисвате „ потърпевшите ” тенджери и тави в мивка за цяла нощ. Намокрете посудата, след което поръсете с пълен пласт сол или сода за самун. Вземете малко алуминиево фолио и го използвайте, с цел да почистите тигана. Изплакнете, подсушете и готово.

 Пчеларите готвят народен митинг против използването на пестициди Пчеларите готвят народен митинг против използването на пестициди
Пчеларски сдружения готвят на 7 април народен митинг срещу разрешението за приложимост на пестициди. Това сподели Даниела Челебиева от...
3. Запазва свежестта на бананите
Подобно на авокадото, бананите сякаш минават от зелени в презрели единствено за един ден. По време на процеса на узряване бананите отделят газ, който реагира с О2, с цел да форсира процеса. Това се случва най-много в стъблото. Решението? Използвайте фолио, с цел да увиете дръжката и да създадете преграда сред двете.
4. Наточва ножици
Тъпите ножици са досадни, само че е доста елементарно да ги наточите с алуминиево фолио. Фолиото изглажда грубите петна по ножиците и усъвършенства острия борд.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР