Знаете известната традиция. След като самолетът кацне, пътниците пляскат на

...
Знаете известната традиция. След като самолетът кацне, пътниците пляскат на
Коментари Харесай

Защо не е нужно да ръкопляскате на пилота при кацане на самолета?

Знаете известната традиция. След като самолетът кацне, пасажерите пляскат на водачите. Смята се, че това е знак на признателност за положителния полет и израз на почитание към специалността на водача.

Експертите на TravelRambler обаче считат, че в действителност не си коства да пляскате на водача след кацане.

Кой е измислил приветстването на водачите

За първи път почнали да ръкопляскат на водачите в Съединени американски щати. Първият публично документиран случай е от 1948 година Самолет на American Airlines кацнал в Охайо след щета на колесника. Пилотите съумели да приземят самолета без жертви или съществени пострадвания.

Смята се, че това е първият случай, в който пасажери ръкопляскат на водача. Не е известно обаче сигурно дали този полет е станал предходник на известната традиция.

Причината за аплодисментите може да зависи от самолетната компания и страната на идване. В Казахстан ръкопляскат в символ на признателност на водача, пасажерите на израелската самолетна компания Ел Ал, идващи в Бен Гурион, приветстват обстоятелството, че са се върнали вкъщи.

Американската нискотарифна самолетна компания JetBlue пусна реклама с пасажери, пляскащи на екрани при кацане на летището в Коста Рика – в чест на стартирането на полети в тази посока.

Защо не е нужно да ръкопляскате на водачите?

Аплодисментите в символ на признателност към водачите обаче оставят доста чиновници в неразбиране. Подобно на стюардесите, водачите споделят, че просто си правят работата, тъй че може да се ядосат на пасажерите поради аплодисментите.

Самите те споделят, че пасажерите не ръкопляскат в рейса на всяка спирка и не ръкопляскат на спрелия трен ватман.

Има още една причина да не ръкопляскате на водачите в самолетите. Те просто не чуват аплодисментите. Факт е, че кабината е отделена от кабината с бронирана врата, която стартира да се инсталира на всички самолети след терористичните офанзиви от 11 септември.

За да се предотврати шумът от кабината да разсейва водачите, вратата е шумоизолирана. Те могат да споделят със стюардесите посредством специфичен вътрешен телефон, само че не могат да чуят всичко, което се случва в салона. Включително аплодисментите.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР