Знаете, че когато казваме за един сладкиш, че е бърз,

...
Знаете, че когато казваме за един сладкиш, че е бърз,
Коментари Харесай

Бърз сладкиш с яйчено-какаов крем

Знаете, че когато споделяме за един сладкиш, че е бърз, имаме поради, че се изяжда за нула време

Необходими Продукти

● яйца - 6 бр.
● ванилия - 4 бр.
● брашно - 1 ч.ч.
● захар - 2 ч.ч. и 3 с.л.
● какао - 4 с.л. с връх
● олио - 6 с.л.

Начин на подготвяне

В две купи разделяме белтъци от жълтъци, като разделяме 1 ч.ч. захар в двете. Разбиваме бълтъците на сняг, жълтъците до побеляване.

Смесваме ги и слагаме 6 с.л. олио, брашното, 2 ванилийки и 2 с.л. какао, разрушаваме добре. Намазваме кръгла тавичка с отделящо се дъно 26 см. Слагаме домакинска хартия на дъното, намазваме и нея. Стените поръсваме с брашно.

Слагаме сместа в тавичката и се пече на 180 градуса в авансово загрята фурна. Готовият блат се изважда и се оставя да изстине. През това време си вършим сироп от 1 к.ч. вода и 3 с.л. захар. Заливаме с топлия сироп към този момент изстиналия блат.

За крема:

Разделяме още веднъж жълтъците от белтъците и разделя ме 1 ч.ч. захар и прибавяме в тях. Белтъците разрушаваме на сняг. Жълтъците се поставят на водна баня до момента в който непрестанно се разрушават с миксер, до момента в който се сгъстят и се получи кремообразна примес.

Оставят се да изстинат и се смесват с белтъците. Добавяме останалото какао и ванилийки и още веднъж разбъркваме с плоска лъжица от стените на вътре, като внимаваме да не изкарваме въздуха, с цел да остане пухкава сместа. Сипваме върху изстиналият изцяло блат, заглаждаме и прибираме в хладилника. Добре е сладкишът да престои една нощ.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР