Знаете, че държавната администрация е нещо като анклав и по-точно

...
Знаете, че държавната администрация е нещо като анклав и по-точно
Коментари Харесай

Стратегията за туризма и анклавът Калининград

Знаете, че държавната администрация е нещо като анклав и по-точно - това си е един Калининград; приюти разплодник на калинки. 

Калинката, най-общо казано, е държавен чиновник с невисоки пълномощия, само че с положителни контакти.

И в този Калининград приветлив квартал съставлява Министерството на туризма. 

Откак е станала министър, Николина Ангелкова непрестанно регистрира нарастване на туристите, изключително съветските - до момента в който не пристигна Медведев и сподели, че руснаците почнали да бягат от Българското Черноморие. После пристигна и лятото, а с него и фотосите на празни плажове, които пътешестват из интернет - наподобява, са избягали освен съветските, само че и българските туристи, както и всички останали. Не можеш да намериш един норвежец да те ритне в лицето! 

За тая работа калинките си имат похват - Ангелкова разгласи, че прави незабавна тактика по какъв начин да цялостни плажовете. Стратегията ще е подготвена още в края на август - таман преди да свърши интензивният сезон, само че очевидно ще проработи в пасивния сезон и до идващото лято стратегията към този момент ще се е утвърдила. В триумфа на тактиката не се съмняваме, тъй като министерството поръча нови разбори, визии и концепции за половин милион лв.. Тоя половин милион ще пасне доста на нечия сметка, напряко ще си легне като куче в каруца и ще съживи българския туризъм като една спасителка на плажа с огромни бомби. 

Друг шлагер от Министерството на туризма е шефът на дирекция " Програми и планове в туризма " - тъкмо там, където поръчват хубавите избавителни разбори. Нова телевизия беседва с Милка Нанова и клипчето с нейните отговори потегли да обикаля интернет като пилигрим с тояжка. Насладете се и вие.

***

Милка: Нашата дирекция, последният разбор, който сме създали, е 2014-а (поправя се)... 2015-а! 

НТВ: И какво анализирахте?

Милка: Ааа, идея, амх, маркетингово проучване зааааа.... Мтц, ааа, не мога тъкмо да го дефинирам, би трябвало да погледна (сочи си чекмеджето), аз съм си извадила като дефиниция. Анализ на търсенетоууууу (тръска глава и се усмихва лъчезарно)... Искате ли да го погледна? 

НТВ: И какво излезе от този разбор?

Милка (рови в чекмеджето): Само един миг, щото аз от този момент...

***

Мила родна калинка! 

И различен туристически клип, този път от Слънчев бряг, набира известност по света, у нас и в Светите земи. 

Туристки от Израел изпадат в непреодолими несъгласия с наш хотелиер - полубатка. Предисторията не е напълно ясна, тъй като и туристките, и хотелиерът лъжат. Но в клипа се вижда ясно, че полубатката и израелските гражданки се карат, мъжът потегля заплашително към една от тях, подвига крайник, с цел да я ритне или да я заплаши - и се пльосва на пода! Но като самоуверен български войник незабавно скача на крайници. 

Клипът, естествено, покорява Израел, тематиката потегля по техните малките екрани, а туристическият поток към нашата страна става още по-неудържим - трансформира се в нещо като " Южен поток " и новия цех на " Фолксваген ". 

Към всичко това прибавяме джиповете на плажа, бетона върху дюните и още малко батки за лукс - но това са дребни туристически проблеми спрямо палаткаджиите и дивите къмпингари, с които страната продължава свещената война с нови и нови ограничения - санкции, рестрикции, акция в " медиите ". 

Палатките и караваните са последният неуреден проблем на Българското Черноморие! 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР