Знаем кои са рисковите секции в цялата страна и там

...
Знаем кои са рисковите секции в цялата страна и там
Коментари Харесай

Демерджиев за вота през април: Ще следим секциите с небивал брой преференции

" Знаем кои са рисковите секции в цялата страна и там сме концентрирали изключително внимание ", предизвести служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. 

Министърът даде за образец секции, в които има " нечуван брой " преференции и е малко евентуално да се познават гласоподавателите и хората, които са спечелили тези преференции. 

Според него идните избори ще са по-различни, с по-висок заряд, с повече интензивност на тези, които се стремят да манипулират и купуват гласове и да употребяват корпоративен избор. Министърът обаче не чака да се стигне до взрив на случаите за пазаруване на гласове.

Той още веднъж нападна решението да се възвърне хартиеният избор. " Хартиената бюлетина стимулира тези, които употребяват другите форми на деформиране на вота и връзката е явна и директна ", счита вътрешният министър.

По-малко от два дни остават за регистрацията на листите за вота - крайният период е 17 ч. на 28 февруари. Въпреки това огромна част от обединенията още не са подали документите си по места.

Централната изборна комисия пък би трябвало да реши до края на деня дали ще апелира решението на съда за анулация на общото регистриране на хартиения и машинния избор в края на изборния ден.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР