Знае се, че кристалите и скъпоценните и полускъпоценни камъни, инкрустирани

...
Знае се, че кристалите и скъпоценните и полускъпоценни камъни, инкрустирани
Коментари Харесай

Лечебни свойства и символика на Селестит

Знае се, че кристалите и скъпоценните и полускъпоценни камъни, инкрустирани в разнообразни бижута, са уязвимост на всички дами и обичан техен аксесоар. Освен това обаче множеството от тях имат неподозирани целебни сили, които към момента се изследват.

В случая ще се спрем на кристала селестит, който има освен потвърдено успокояващо влияние върху човешкото тяло и дух, само че и доста други значими качества. Ето какви лечебни свойства има селеститът, какво е значимо да знаете за него и с какво се свързва името му:

Селеститът е кристал с нежни бели и синкави цветове. Добива се най-много в Америка, Мексико, Иран, Испания и Турция. Важно е обаче добивът му да се прави от експерти, тъй като този кристал е с доста нежна конструкция и елементарно може да бъде повреден.

Селеститът е подобаващ за хора от зодии Телец, Везни и Близнаци, а съответно синият селестит и за хора от зодия Водолей.

Селеститът символизира успокоение. Доказано е, че в случай че сложите селестит под възглавницата си или наоколо до мястото, на което спите, сънят Ви ще е доста по-спокоен. Причината се крие във обстоятелството, че този кристал успокоява силата, дарявайки човешкия организъм с блажено успокоение.

 Камък Селестит - свойства и символика

Освен за усмиряване на силата, селеститът укрепва костите, подкрепя изхвърлянето на токсините от организма, усъвършенства храносмилателната система и работи добре при пациенти, които имат проблеми с щитовидната жлеза и с централната нервна система.

Селеститът работи добре и при хора, които се оплакват от болки в гърлото или от нарушено зрение.

Селеститът е изключително подобаващ за тези, които спортуват, защото успокоява болките в мускулите.

Селестит е целесъобразно да носят хора, които страдат от недостиг на манган.

Независимо каква зодия сте, не забравяйте, че най-ценното качество на селестита се крие в способността му да успокоява човешката душа и тяло.

Добре е за всеки да има подобен кристал и да го носи със себе си когато и да е на деня, изключително когато пристигна момента за отмора и релакс.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР