Знае се, че Българска банка за развитие /ББР/ не е

...
Знае се, че Българска банка за развитие /ББР/ не е
Коментари Харесай

Сделката ЧЕЗ-Инерком предизвика поредния скандал ГЕРБ-БСП


Знае се, че Българска банка за развиване /ББР/ не е финансирала договорката с ЧЕЗ, Нинова лъже. Това съобщи депутатът от ГЕРБ и пресвдател на парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев на ексклузивен брифинг в централата на партията във връзка изказванието на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от по-рано през днешния ден, съобщи БГНЕС. Нещо, което ни възмути е една неистина - ББР по някакъв метод щяла да финансира договорката с ЧЕЗ, продължи той. Това не е правилно, тази банка не взе участие в договорката за ЧЕЗ и това е оповестено на 15 февруари т.г. в една електронна медия. Няма по какъв начин водачът на Българска социалистическа партия да не е знаела тази информация, счита той.

Днес се наложи ББР още веднъж на своята страница да разгласява известие по случая. Малко преди този момент в действителност държавната финансова институция отхвърли категориччно, че има общо със договорката. " Ръководството на Българската банка за развиване удостоверява публично, че банката не е одобрявала кредитиране и не е издавала банкова гаранция в договорката по продажбата на активите на електроразпределителното сдружение ЧЕЗ и покупката им от страна на българската компания " Инерком ", гласеше известието, публикуано на уеб страницата на ББР. В него бе очебийно още, че разпространението на непотвърдена информация, обвързвана с кредитните институции, е в несъгласие с българското и европейското законодателство, и може да бъде наказуемо.

За нас е необяснимо за какво се пускат такива плоски неистини, сподели Добрев. Разтревожи ни тезата на Нинова, че институциите в България би трябвало да се подчиняват на изпълнителната власт, разяснява той. Питаме се, когато Нинова е била зам.министър употребила ли е институциите за избрани цели. Защото тя сподели, че институциите в България ги знаем и те ще създадат това, което счита министър председателят.Скандално е това нейно изказване и е засегнатост за самите институции, означи Добрев. Тревожи ни това и имаме вяра в институциите като във времето сме се стремили да ги създадем самостоятелни, уточни той и даде образец с КЕВР, където ГЕРБ има единствено двама представители, а никоя друга партия няма болшинство.

Силно сме обезпокоени от това, че Българска социалистическа партия не извършва ролята си на съпротива, съобщи и някогашният народен представител от ГЕРБ Антон Тодоров. Според него Гинка ще изясни от кое място идват парите за ЧЕЗ, когато Корнелия Ненова изясни от кое място идват парите за приватизацията, в която е взела участие. Според него тя не е даже за равнището на зам.-министър, а партията, ръководена от нея, се трансформира в развъдник на злословия. Ако си уволнен за подозрения с корупция, в случай че преди този момент си взел участие в бандитската приватизация, както те самите я дефинират, а през днешния ден се превръщаш в човек, който генерира единствено неистини и подправени вести, то тогава ти вредиш на статута на опозицията. Това държание на водача на опозицията има мощно болестотворен темперамент и стартира да се демонстрира и при българския президент. Вероятно те са неосъществени кореспонденти, счита Тодоров. Ние казахме, че е чудовищно, политическо отровителство да се твърди, че министър председателят стои зад договорката с ЧЕЗ, акцентира някогашният народен представител в отговор на въпрос на медия. Червената партия от ден на ден придобива жълти черти, добави той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР