Значително се увеличава броят на шофьорите, седнали зад волана след

...
Значително се увеличава броят на шофьорите, седнали зад волана след
Коментари Харесай

Все повече шофьори отказват да бъдат тествани за наркотици на място

Значително се усилва броят на водачите, седнали зад кормилото след приложимост на опиати. Това демонстрират засилените полицейски инспекции по пътищата в Пловдив и района.

Все по-често обаче, водачите отхвърлят да бъдат тествани на място, с механически средства за алкохол и опиати. И в тези случаи, като се изключи че отиват на кръвна проба, им се постанова и санкция, която може да доближи до 2000 лв..



В битката с пияните и дрогирани водачи в Пловдив са се присъединили в допълнение 600 чиновници на полицията, които са минали особено образование.

" Всички чиновници от Охранителна полиция в ОД-Пловдив имат сполучливо положен изпит и пълномощия за работа по Закона за придвижване по пътищата. Всички патрули и на районните ръководства и на пътна полиция разполагат както с алка тест дрегери, по този начин и с " drug " чекове, изясни комисар Костадин Костов - шеф " Охранителна полиция " при ОД МВР-Пловдив.



Така, за по-малко от две седмици, в Пловдив и района са открити над 40 души, седнали зад кормилото под въздействието на алкохол и още 13 с дрога. Тревожната тенценция за нарастване на тези, които карат след приложимост на опиати, регистрират и медиците, които взимат кръвните проби.



" Доста са младежите, които, с цел да ги заловен при една регулярна инспекция, значи те са имали някакви забележими белези. И това са хора, които редовно използват, за жалост стават от ден на ден и повече ", разяснява доктор Кирил Атлиев - шеф в Спешно поделение УМБАЛ " Св. Георги ".

Българска национална телевизия: Повече от тези с алкохол ли?

Д-р Кирил Атлиев: Мога да кажа умерено, че е по този начин.



Само в границите на последната акция 9 души са отказали да бъдат тествани на пътя и са отишли на кръвна проба.

" Срокът е 45 минути - времевият период в границите на града и 120 минути, когато е отвън града ", изясни лекарят.



" На всяка една епруветка с кръвна проба се залепя холограмен стикер, който подхожда по номер на талончето, което е издадено на съответния лидер ", уточни комисар Костадин Костов.

Българска национална телевизия: Не може да бъде заменена тестът?

Комисар Костов: Не може да бъде заменена, защото има и контролни проби

Засилените инспекции за алкохол и опиати не престават до края на месеца.

Репортер: Деница Торньова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР